foto: UNIAN

Șef adjunct al Oficiului Președintelui Rostislav Shurma a vorbit despre introducerea primilor pași ai programului de sprijinire a afacerilor ucrainene.

El a spus acest lucru în aerul teletonului de informații.

“Prima este o reformă fiscală serioasă. După cum știți, acestea sunt condiții extrem de preferențiale, care oferă doar 2% din cifra de afaceri pentru întreprinderi până la 10 miliarde UAH, iar aceasta este practic o zonă fără taxe. În al doilea rând, practic am oprit toate verificările și am pus practic întregul sistem de licențiere online. Aproximativ 95% din toate permisele și licențele de care o afacere avea nevoie și trebuia să emită pot fi acum emise electronic prin simpla completare a unei declarații”, a spus Shurma.

potrivit lui, a treia componentă este finanțarea afacerilor.

“Am aprobat recent un program revizuit “5-7-9″, care va oferi pentru creditare și refinanțare a întreprinderilor în valoare de până la UAH 60 milioane la 0% pe an, atunci când legea marțială este în vigoare. Adică încercăm să sprijinim afacerile din toate părțile, indiferent dacă se află în vest sau în est, în zona ostilităților active sau pe teritoriul ocupat”, a spus șeful adjunct al PO.

el a menționat, de asemenea, reforma vamală.

“De fapt, acum deschidem granița pentru a ne umple statul cu bunuri, pentru a umple rafturile magazinelor și pentru a reduce prețurile. Pentru că în acest proces anulăm toate TVA și taxe”, a spus Shurma.

În plus, el a subliniat importanța de a sprijini ucraineni ordinare – consumatorii finali.

“Și, desigur, ne pasă nu numai de afaceri, ci și de cetățeanul final. La instrucțiunile președintelui, a fost lansat un program care oferă 6500 UAH, “sprijin de stat” pentru cetățenii din teritoriile în care se desfășoară lupte. Recent, a fost luată o decizie privind impozitele pe combustibil, motorină și benzină. Am eliminat de fapt, a redus accizele și taxa pe valoarea adăugată cu 7%, ceea ce va reduce costul de combustibil la benzinării cu 5-10 UAH. Și, desigur, noisuntem angajați foarte sistematic în produse alimentare, astfel încât, desigur, atunci când toate lanțurile logistice sunt rupte, multe întreprinderi sunt deteriorate, astfel încât produsele sunt încă în orașe și pe rafturi. Și pentru a face acest lucru, am lansat un sistem centralizat de cumpărare a alimentelor în primul rând de la întreprinderile ucrainene, care, pe de o parte, le va oferi o sarcină, pe de altă parte, va oferi o masă mare de produse pe care le vom distribui cetățenilor noștri gratuit”, a spus Shurma.

Șeful adjunct al biroului președintelui a adăugat că aceasta este doar prima etapă a programului de stimulare a economiei ucrainene.

“Acestea sunt doar primii pași pe care i-am făcut acum literalmente în prima săptămână. Cred că în fiecare săptămână vom pregăti și vom introduce mai multe inițiative noi și toate vor viza simplificarea sistemului fiscal. De asemenea, planificăm acțiuni suplimentare în sistemul fiscal, stimulând crearea de noi locuri de muncă”, a spus el.

Shurma a menționat că se pregătește și un program de compensare pentru angajatorii care nu numai că păstrează, ci creează locuri de muncă suplimentare. “Statul va oferi de fapt un stimulent financiar pentru fiecare loc de muncă și planificăm un program mare de ordine de stat pentru restaurare, care va crea, de asemenea, un număr mare de locuri de muncă și va încărca întreprinderile noastre. Vom oferi un nou pachet de programe pentru stimularea afacerilor”, a adăugat el.

Amintiți-vă că în biroul președintelui, supraestimarea prețurilor la alimente și Medicamente a fost echivalată cu jafurile. Cetățenii sunt îndemnați să răspundă și să raporteze imediat astfel de cazuri.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.