BMP-1AK Basurman/foto - Topwar BMP-1AK Basurman/foto – Topwar

În ciuda tuturor încercărilor de a reprezenta o nouă armată armată, majoritatea absolută a echipamentului militar și a armelor Forțelor Armate ale Federației Ruse este modernizarea evoluțiilor Sovietice.

Un exemplu în acest sens este presupusa nouă mașină rusă BMP-1AK, care este doar o modernizare a BMP-1 sovietic, creată în anii 60.

caracteristicile BMP-1AK”Basurmanin”

În anii 2000, Kremlinul, pe valul de dolari nebuni de petrol și gaze, a planificat o actualizare uriașă a întregii componente terestre a forțelor sale armate. A fost vorba despre trecerea la vehicule de luptă complet noi – tancurile Armata cunoscute pentru capacitatea lor de a se opri în timpul paradei, precum și Kurganets BMP și heavy T-15 BMP create pe același șasiu.

Dar, conform planului inițial, complexul militar-industrial rus nu a putut Nita mii de astfel de mașini până în 2020 din cauza întârzierii tehnologice și a primei etape a sancțiunilor din Occident. Și Kremlinul a urmat calea modernizării armelor Sovietice.

Citește și:  câte tancuri au rămas în Federația rusă și cât de mari sunt rezervele din bazele de stocare rusești Câte tancuri au mai rămas Federația rusă și cât de mari sunt rezervele la bazele de stocare rusești Leopard 2A4 tank: ce fel de mașină este Spania gata să predea Rezervor Leopard 2A4: ce fel de mașină este Spania gata să transfere complex anti-navă RBS-17 din Suedia pentru Ucraina: caracteristici și capabilități Complexul anti-navă RBS-17 din Suedia pentru Ucraina: caracteristici și capabilități Aspide air defense system din Spania: Ce este acest sistem de rachete, caracteristicile și capacitățile sale Sistemul de apărare aeriană Aspide din Spania: Ce fel de sistem de rachete este, caracteristicile și capacitățile sale mq-1C Gray Eagle: ce este acest drone de impact și cât de bine este Bayraktar TB2 mq-1C Gray Eagle: ce este acest drone de impact și cât de bine este Bayraktar TB2

Inclusiv vehicule de luptă pentru infanterie, a căror flotă consta, începând cu 2021, cu aproximativ 500 BMP-1 și peste 3.000 BMP-2. Acestea din urmă ar putea fi în continuare echipate cu noi obiective turistice și sisteme de rachete antitanc, dar lucrul cu BMP-1 a necesitat o abordare mai radicală.

Faptul este că armamentul standard al BMP-1 – 73- mm cannon 2a82″ Thunder”, ale cărui capacități nu au îndeplinit cerințele moderne ale câmpului de luptă de mult timp, în primul rând pentru combaterea infanteriei inamice. De aceea, Federația Rusă a decis să urmeze calea înlocuirii întregului turn, hotărând să folosească Turnul din BTR-82A pentru aceasta. este înarmat cu un tun automat de 30 mm și o mitralieră de 7,62 mm, iar vederea are un canal de noapte.

Această modernizare a fost numită BMP-1AK “Busurmanin” și a fost demonstrată pentru prima dată abia în 2018. Și a mai fost nevoie de câțiva ani pentru ao aduce la ritmul serial al modernizării. Primul transfer public al unui număr nedivulgat de vehicule a avut loc chiar înainte de invazia armatei ruse la începutul lunii februarie 2022. Sa raportat că vehiculele au fost livrate unităților din Districtul Militar estic al Federației Ruse.

capabilități de BMP-1AK”Busurmanin”

Datorită instalării unui nou modul de luptă, greutatea mașinii a crescut de la 13 tone la 14,3 tone. Acest lucru, apropo, indică, de asemenea, că nivelul de rezervare al mașinii nu s-a schimbat. Dar, în ciuda creșterii greutății, motorul, deși actualizat la versiunea UTD-20C1, are aceeași putere la 300 CP. adică, capacitățile de conducere ale mașinii s-au deteriorat ușor. Dar se știe despre întărirea suspensiei barei de torsiune datorită încărcării crescute.

Pentru a păstra capacitățile amfibii ale BMP-1AK “Busurmanin” a primit o creștere a “flotoarelor” peste piste. Mașina a primit, de asemenea, un nou post de radio digital. Aceasta completează lista de upgrade-uri, care arată perfect economii semnificative de costuri. În special, mașina nu a primit o vedere panoramică, o protecție sporită și, în ciuda declarațiilor anunțate inițial, un sistem de rachete antitanc.

Caracteristicile BMP-1AK “Basurmanin”

Ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.