propagandiștii încearcă să elimine mărturia supraviețuitorilor din Elenovka/fotografia rețelei socialePropagandiștii încearcă să obțină mărturii de la supraviețuitorii din Elenovka/fotografia rețelei sociale

Un videoclip cu prizonierii militari ucraineni care au reușit să supraviețuiască după provocarea sângeroasă a Rashiștilor din yelenovka ocupată a început să apară pe rețea.

În special, videoclipul arată cum luptătorii abia vorbesc, iar RosSMI încearcă deja să bată mărturia pentru telespectatorii lor că ar fi fost concediați de la “Himars”.

Acest lucru este făcut pentru a da vina pe partea ucraineană pentru moartea prizonierilor de război. Ministerul rus susține că un atac cu rachete a fost efectuat pe teritoriul instituției de către unitățile Forțelor Armate din Ucraina folosind HIMARS MLRS.

În același timp, mașina de propagandă a Kremlinului a început deja să inventeze că Ucraina a lovit în mod deliberat colonia pentru a distruge “martorii care au început să vorbească

Propagandiștii nu au furnizat nicio dovadă, inclusiv dovezi foto și video, pentru atacul asupra coloniei. 

bombardarea coloniei din Elenovka

În dimineața zilei de 29 iulie, militanții pro-ruși au raportat moartea a 40 de luptători ucraineni ca urmare a unei greve asupra coloniei Yelenovskaya. Ulterior s-a raportat că numărul morților a crescut.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că bombardarea deliberată a artileriei instituției corecționale a fost efectuată de Forțele Armate ale Federației Ruse pentru a acuza Ucraina de comiterea “crimelor de război” și a ascunde tortura prizonierilor și execuțiilor.

Ulterior, a fost prezentată o versiune conform căreia clădirea coloniei din Yelenovka, unde erau deținuți prizonierii de război ucraineni, ar fi putut fi aruncată din interior. Cu câteva zile înainte de eveniment, luptătorii Azov capturați au fost transferați în acest loc, potrivit informațiilor.

liderul “Azov” Andrey Beletsky a anunțat o “vânătoare” pentru fiecare criminal implicat în uciderea prizonierilor de “Azov” în Elenovka.

ajuta proiectul susține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.