Dmitry Kuleba s-a adresat și fotografiei CICR/REUTERSDmitry Kuleba s-a adresat și fotografiei CICR/REUTERS

Șeful Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a făcut apel la Națiunile Unite pentru a verifica Colonia din Yelenovka, unde prizonierii de război ucraineni au fost uciși astăzi ca urmare a bombardării de către ocupanții ruși.

Kuleba a scris despre acest lucru pe contul său de Twitter.

“Fac apel la ONU, care a facilitat evacuarea militarilor ucraineni din Azovstal, să condamne cu fermitate Rusia pentru bombardarea coloniei Yelenovo și să viziteze locul pentru a stabili toate faptele acestei crime teribile”, a spus ministrul într-un comunicat.

el a cerut, de asemenea, CICR să verifice toți prizonierii de război ucraineni.

Crima Olenevsky: ceea ce se știe despre uciderea prizonierilor de război ucraineni în colonie

După cum a raportat UNIAN, vineri, 29 iulie, militanții pro-ruși au anunțat moartea a 50 de luptători ucraineni ca urmare a unei greve asupra coloniei Yelenovskaya.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că Forțele Armate ale Federației Ruse au efectuat bombardamente deliberate de artilerie vizate ale instituției corecționale din Elenovka.

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Alexey Arestovici, a raportat că locuitorii din Yelenovka ocupată au fost informați despre activitatea “gradelor” rusești din Colonia în care erau deținuți prizonierii de război ucraineni. 

ulterior, a fost prezentată o versiune conform căreia clădirea coloniei din Yelenovka, unde erau deținuți prizonierii de război ucraineni, ar fi putut fi aruncată în aer din interior. 

Ministerul Apărării a informat că exploziile au avut loc pe teritoriul zonei industriale într-o cameră nouă, care trebuia să fie special echipată pentru reținerea prizonierilor scoși din Azovstal.

“Echipamentul clădirii s-a încheiat în urmă cu 2 zile, după care unii dintre apărătorii ucraineni reținuți i-au fost transferați”, notează GUR MO.

liderul “Azov” Andrey Beletsky a anunțat o “vânătoare” pentru fiecare criminal implicat în uciderea prizonierilor de “Azov” în Elenovka.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.