inamicul a lovit la stația din Kramatorsk din partea capturată a regiunii Donetsk, partajată în administrația militară regională SBU/foto DonetskInamicul a lovit la stația din Kramatorsk din partea capturată a regiunii Donetsk, SBU partajat/foto administrația militară Regională Donetsk

Serviciul de securitate al Ucrainei a primit dovezi incontestabile privind implicarea ocupanților ruși în bombardarea gării din Kramatorsk pe 8 Aprilie, în urma căreia 61 de persoane au fost ucise și 121 rănite.

Acest lucru este raportat de centrul de presă SBU.

“Datorită unui număr de studii privind traiectoria de zbor a rachetelor și analiza altor aspecte, a fost posibil să se stabilească că greva a fost efectuată de pe teritoriul regiunii Donetsk, care se află sub ocupația temporară a Federației Ruse din 2014. Experții au confirmat că pentru ardere a fost utilizată o rachetă cu combustibil solid cu o singură treaptă ghidată 9M79-1 cu o încărcare de casete. În general, este mai bine cunoscut sub numele de “punctul U”, – spune mesajul.

Potrivit SBU, mai multe complexe cu “punctul U” sunt situate în teritoriile ocupate din Donbass și au fost folosite de invadatori timp de 8 ani.

Amintiți-vă că pe 8 aprilie, invadatorii au lansat un atac cu rachete asupra gării Kramatorsk. În timpul bombardamentului, au existat aproximativ 4 mii de oameni acolo, deoarece evacuarea locuitorilor din regiunea Donetsk în regiuni sigure din Ucraina a continuat.

Referința UNIAN. În 2014, Rusia a confiscat Crimeea ucraineană, a invadat o parte din Donbass și a sprijinit militanții care au creat așa-numitele “DNR” și “LNR”, iar dimineața devreme, pe 24 februarie 2022, a efectuat o invazie pe scară largă a Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.