decojirea Mariupol/REUTERS foto

Vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă și securitate, Josep Borrel, solicită Rusiei să oprească imediat atacurile asupra zonelor rezidențiale din Mariupol.

șeful diplomației europene a anunțat acest lucru pe Twitter.

“Mariupol este sub asediu. Bombardarea Spitalului de maternitate de către trupele rusești este o crimă de război teribilă. Atacurile aeriene asupra zonelor rezidențiale și blocarea convoaielor de ajutor umanitar de către trupele rusești ar trebui oprite imediat”, a spus Borrel.

“sunt necesare coridoare sigure în acest moment”, a menționat șeful diplomației europene.

După cum a raportat UNIAN, pe 9 Martie, în timpul unui raid aerian al aviației ruse asupra Mariupol, au fost distruse o maternitate din Centrul orașului, precum și un spital, un departament pentru copii și un departament de terapie.

Ca urmare a grevei de la Spitalul de maternitate din Mariupol, 17 persoane au fost rănite.

Acest oraș rămâne complet blocat atât pentru evacuarea oamenilor, cât și pentru mărfurile umanitare.

Viceprim-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Iryna Vereshchuk a raportat că luptele dintre Orehov și Pology continuă acolo. Potrivit acesteia, aceasta este a patra zi în care încărcătura umanitară nu a ajuns la locuitorii din Mariupol și s-a întors la Zaporozhye.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.