Bulgaria nu va furniza arme Ucrainei/screenshot de la video

Bulgaria nu va furniza Ucrainei arme pentru a se apăra împotriva Federației Ruse. Parlamentul s-a opus acestei decizii, iar țara va adera la aceasta. În alte domenii, Bulgaria intenționează să continue să sprijine Ucraina.

Potrivit portalului Sofia Globe, o astfel de declarație a fost făcută de premierul bulgar Kirill Petkov într-o conversație cu jurnaliștii.

Duminică, 6 iunie, Ambasadorul Ucrainei în Bulgaria, Vitaly Moskalenko, a trimis o notă oficială Ministerului de Externe cu o cerere de a oferi țării noastre arme, în special echipamente din epoca sovietică. De aceea, jurnaliștii i-au adresat premierului o întrebare despre potențialele provizii.

Petkov, ca răspuns, sa referit la decizia Parlamentului bulgar de a nu furniza arme Ucrainei. El a fost acceptat la începutul lunii mai și nimic nu sa schimbat de atunci.

“Nu cred că trebuie să deschidem acest subiect la fiecare două săptămâni”, a rezumat Petkov conversația despre trimiterea armelor.

cu toate acestea, altfel Bulgaria intenționează să sprijine Ucraina, așa cum a făcut-o înainte.

“Mă gândesc la ceea ce am făcut până în acest moment pentru Ucraina, la nivelul sprijinului pentru Refugiați, la nivelul fondurilor pe care le — am investit până acum în ajutorul umanitar, că le Vom repara echipamentele care nu pot fi reparate în altă parte-o vom face în Bulgaria. Susținem toate măsurile atunci când vine vorba de sancțiuni împotriva Rusiei. Cred că statul bulgar a făcut destul în această direcție și vom continua să-i sprijinim [pe ucraineni]”, a spus Petkov.

Amintiți-vă că la sfârșitul lunii aprilie, premierul bulgar a vizitat Kievul. În timpul unei întâlniri cu Petkov, Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a reușit să convină asupra reparației echipamentelor deteriorate ale apărătorilor ucraineni. Și înainte de călătoria Primului Ministru la Kiev, președintele bulgar Rumen Radev s-a pronunțat împotriva furnizării de arme Ucrainei.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.