Bulgaria a decis să repare echipamentul militar ucrainean acasă  foto Unian, Nikolay LazarenkoBulgaria a decis să repare echipament militar ucrainean la domiciliu foto UNIAN, Nikolay Lazarenko

Parlamentul bulgar a aprobat o decizie privind repararea echipamentului militar ucrainean la întreprinderile sale de apărare, dar nu se pune problema furnizării de arme și muniții Ucrainei.

decizia corespunzătoare a fost luată de deputați, scrie BGNES.

În special, pachetul de ajutor include măsuri de depășire a consecințelor sancțiunilor economice și ale asistenței umanitare, financiare și militare acordate Ucrainei.

Decizia ia act, de asemenea, continuarea sprijinului pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, asistență pentru refugiații ucraineni, posibilitatea de a importa cereale ucrainene la Varna și consolidarea cooperării în sectorul energetic.

Decizia a fost susținută de 200 de deputați, inclusiv din partidul pro-rus BSP, care a amenințat că se va retrage din coaliție dacă Parlamentul va vota pentru furnizarea de arme Ucrainei. Astfel, Coaliția din Bulgaria este păstrată.

Președintele bulgar Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale pro-ruse, s-a opus de asemenea ajutorului militar. Cu o zi înainte, el a spus că oamenii care iau o decizie de a ajuta Ucraina ar trebui să ia în considerare, în primul rând, siguranța bulgarilor.

După cum a raportat UNIAN, pe 28 aprilie, președintele ucrainean Vladimir Zelensky, în timpul unui briefing cu premierul bulgar Kirill Petkov, a declarat că echipamentul militar ucrainean va fi reparat la instalațiile de producție din Bulgaria. Acest lucru va asigura viteza și calitatea reparațiilor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *