IRIS-T SLM/Diehl DefenseIRIS-t SLM/Diehl de apărare

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, susține că Germania va oferi Ucrainei cel mai recent sistem de rachete antiaeriene pentru apărarea aeriană, care nu este încă în serviciu cu Bundeswehr.

el a spus despre acest lucru într-un interviu cu Ukrinform.

El a spus că Ucraina lucrează cu Germania la furnizarea de arme pe termen scurt și mediu.

“Sper la sprijinul Berlinului în achiziționarea următoarelor 10 sisteme staționare de apărare aeriană IRIS-T, care sunt considerate una dintre cele mai tari din lume și pot oferi cer sigur peste Ucraina în următorii câțiva ani”, a explicat ambasadorul.

Ambasadorul a mai spus că diplomații au reușit, în strânsă cooperare cu producătorul Diehl Defense, să depășească rezistența politică și să încheie un contract pentru achiziționarea primului astfel de sistem în valoare de 178 de milioane de euro în detrimentul guvernului German.

“Mulțumiri speciale cancelarului Scholz pentru acest lucru. Nici măcar Bundeswehr nu are încă o astfel de apărare aeriană”, a adăugat Melnik.

După cum a raportat anterior UNIAN, Scholz a declarat că Germania va continua să sprijine Ucraina atâta timp cât are nevoie în lupta pentru independență.

Berlin este de așteptat să predea cele mai recente sisteme de apărare aeriană IRIS-T în acest an.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.