fotografii din rețelele socialefotografii din rețelele sociale

Printre soldații din Buryatia, există un interes foarte scăzut în lupta ca parte a Forțelor Armate ale Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost spus de șeful Fundației Free Buryatia, Alexandra Garmazhapova, în aerul canalului TV Freedom.potrivit ei, militarii din Buryatia scriu masiv rapoarte, dar sunt încă trimiși pe front cu forța.

“Pe teritoriul ocupat din estul Ucrainei, există acum aproximativ 17 persoane, printre care există Tuvinieni, există Buryats, există ruși. Au scris cereri de reziliere a contractului acum 3 săptămâni. Au fost închiși în biroul comandantului, nu sunt eliberați și se tem foarte mult că vor fi trimiși pe prima linie fără echipament, doar pentru a fi împușcați în liniște. Ne scriu în fiecare zi”, notează șeful Fundației.

Garmazhapova a adăugat că aproximativ 50 de militari din Buryatia și-au reziliat contractele și s-au întors acasă. În ciuda acestui fapt, ei sunt amenințați de instanță, nu doresc să ia în considerare rapoartele lor și, de asemenea, își iau telefoanele și le închid în celula de pedeapsă.

“Comandanții pretind că nu văd rapoartele, pun sigiliile “predispuse la minciuni și trădare”, spune șeful Fundației.

Potrivit acesteia, un grup de soldați Buryat se ducea acasă, dar au fost întorși și trimiși înapoi pe front. Prin urmare, militarii au sărit din autobuze pentru a scăpa.

“Bărbații au scris deja rapoarte privind rezilierea contractului. Dar s-a dovedit că autobuzul cu acești bărbați, care erau deja în drum spre casă, a fost întors și au fost trimiși înapoi pe teritoriul ocupat în Ucraina și lăsați acolo încă 10 zile. Și ieri, astăzi, avioanele au început să sosească și există deja cei care au refuzat. Contractul poate fi reziliat. Nu există nici o pedeapsă pentru asta. E real. Dar au fost ținuți în custodie și au reușit să se întoarcă. Fie așa, fie cu o încărcătură de 200”, spune activistul pentru Drepturile Omului.

Garmazhapova a subliniat că este dificil pentru Buryats să înțeleagă de ce ar trebui să “denazifice” Ucraina dacă Moscova Arată sentimente xenofobe față de Buryatia și a distrus cultura și limba regiunii.

“Am fost contactat de un militar care a reușit să încalce contractul, el a spus: “nu vreau să fiu ocupant. Și nu înțeleg de ce urcăm în Ucraina dacă locuiesc la Moscova de 9 ani și mă confrunt cu rasismul și xenofobia acolo.” Vă reamintesc – ” ei vă spun la Moscova că sunteți “chocks” și “ochi îngust” și ar trebui să mergeți la casa voastră. Ești sigur că înAre Ucraina nevoie de”denazificare”? Vrei să spui că vrei să protejezi limba rusă în Ucraina? Amintiți-vă ce se întâmplă cu limbile popoarelor indigene din Rusia în Rusia? Și că Putin a inițiat faptul că limba dvs. a fost transferată la categoria opțională și a devenit opțională pentru a studia.” Și apoi ceva face clic pe oameni”, șeful Fundației a rezumat concluziile.

Amintiți-vă că mai devreme în Cecenia au existat cazuri de amenințări de a conduce populația locală la război sub pretextul “voluntarilor”.

de asemenea, muncitorii din fabrici care au căzut sub sancțiuni sunt agitați să meargă în Ucraina pentru a lupta.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.