Dmitry Lubinets/photo UNIAN Dmitry Lubinets/photo UNIAN

Comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului Dmytro Lubinets consideră că raportul Amnesty International este manipulativ și astfel încât oferă un avantaj mai mare acțiunilor țării agresoare și propagandiștilor săi.

El și-a exprimat această opinie pe pagina sa de Facebook.

“Eu, la fel ca milioane de ucraineni, sunt indignat astăzi de declarația publicată pe pagina Amnesty International, în care Forțele Armate ucrainene sunt acuzate că amenință populația statului nostru cu tactica de luptă a armatei ucrainene”, a scris Ombudsmanul.

El a subliniat că populația civilă a fost pusă în pericol numai din cauza agresiunii armate nejustificate a Federației Ruse și “această amenințare se va opri de îndată ce militarii ruși vor părăsi granițele Ucrainei, iar comandamentul militar rus va înceta să dea ordine penale de a trage în orașele și orașele ucrainene.”

“În calitate de comisar al Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului, cred că raportul Amnesty International este manipulator și unul care oferă un avantaj mai mare acțiunilor țării agresoare și propagandiștilor săi decât înțelege contextul evenimentelor din Ucraina – o țară care duce un război defensiv, protejându-și propria populație și propria suveranitate”, a spus Lubinets.

El a reamintit că cele mai masive încălcări ale drepturilor omului și crime de război au fost comise în locuri care au fost și sunt sub controlul armatei ruse – Bucha, Irpen, Motyzhin, Mariupol, Kherson și alții.

“Protecția așezărilor împotriva ocupației de către trupele rusești este cea care face posibilă evacuarea, acordarea de asistență populației civile și protejarea împotriva crimelor de război”, a spus comisarul.

În plus, el a menționat că războiul urban – un război în condițiile orașului – nu este interzis de dreptul internațional și nu este o încălcare doar de fapt.

“Am semnat Declarația privind siguranța școlară tocmai pentru că aderăm la standarde împreună cu lumea civilizată. Forțele Armate ale Ucrainei iau măsuri maxime posibile pentru a proteja populația civilă”, a adăugat Lubinets.

El a menționat, de asemenea, că guvernul a oprit procesul educațional în locurile de ostilități active, a condus și efectuează evacuarea, oferă sprijin atât persoanelor strămutate intern, cât și acelor cetățeni care s-au aflat în afara Ucrainei, salvându-și viața. Acum a fost anunțată evacuarea obligatorie în regiunea Donetsk. Codul Civil privind protecția populației prevede astfel de măsuri, a explicat Ombudsmanul.

“Oferind recomandări, Amnesty International pare să fie în Evul Mediu, unde bătăliile s-au purtat într-un câmp deschis în afara cetății. Ne apărăm împotriva unui atac al unei țări care încalcă toate normele posibile ale dreptului internațional. O țară care violează, torturează și ucide civili. Prin urmare, abandonarea așezărilor numai cu militarii Federației Ruse reprezintă cea mai mare amenințare la adresa drepturilor omului”, a spus el.

Citește și:  Amnesty International secretarul general a acuzat roboții ucraineni de a spori raportul APU scandalos Secretarul General al Amnesty International a acuzat “roboții ucraineni” în lovitura raportului scandalos privind Forțele Armate ale Ucrainei Vereshchuk a numit Declarația Amnesty International absurdă și jignitoare Vereshchuk a numit Declarația Amnesty International “absurdă și insultătoare” Reznikov a reacționat dur la declarația scandaloasă a Amnesty International Reznikov a reacționat dur la declarația scandaloasă a Amnesty International Ministerul Apărării a răspuns la raportul Amnesty International privind bazele AFU în spitale și școli Ministerul Apărării a răspuns la raportul Amnesty International privind bazele APU în spitale și școli

După cum a raportat UNIAN, Organizația Internațională pentru drepturile omului Amnesty International a publicat un material în care a raportat că Ucraina ar fi plasat baze militare în spitale și școli, punând astfel în pericol viața oamenilor. Organizația a declarat că ” acest lucru încalcă legile războiului, dar în niciun caz nu justifică atacurile neselective ale Rusiei.”

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitry Kuleba a cerut Organizației Internaționale pentru drepturile omului Amnesty International să nu creeze o realitate falsă, ci să spună adevărul despre crimele armatei de ocupație a Federației Ruse din Ucraina.

Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, a declarat că orice declarații despre încălcările armatei ucrainene sunt în natura unei operațiuni de informare pentru a discredita Forțele Armate ale Ucrainei și a submina furnizarea de arme de la partenerii occidentali.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.