ca urmare a atacurilor aeriene Chernihiv a fost în pragul unei catastrofe umanitare/foto Vyacheslav Chaus

Comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova observă că, în urma atacurilor aeriene, Chernihiv a fost pe punctul de a fi o catastrofă umanitară.

Acest lucru este menționat într-o notă în canalul ei Telegram.

“Ca urmare a atacurilor aeriene, orașul Chernihiv este în pragul unei catastrofe umanitare – a rămas fără electricitate, apă, gaz și căldură”, a subliniat Denisova.

Ea a menționat că în prima jumătate a zilei a fost stabilită alimentarea cu apă, iar lucrările de reparații ale rețelei de încălzire continuă, dar este nevoie de 3-4 zile pentru a le finaliza. Lucrările de reparații ale conductei de gaz trebuie finalizate într-o zi.

“Peste 250 de mii de oameni sunt forțați să aștepte cu teamă debutul unei nopți reci și următoarele atacuri aeriene, care revendică zeci de vieți civile. Din cauza bombardamentelor constante ale militanților ruși, nu este posibilă îngroparea morților în cimitirul orașului”, a declarat Ombudsmanul.

Denisova a subliniat că acțiunile militare ale unui stat terorist împotriva civililor sunt o crimă împotriva umanității și o încălcare a celor patru convenții de la Geneva din 1949.”fac apel la comunitatea internațională să asculte Ucraina și să oprească bombardamentul aerian arbitrar al orașelor și orașelor pașnice de către Federația Rusă, închizând cerul peste Ucraina”, a îndemnat ea.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.