persoane strămutate în Lviv/foto Unian, Miroslav Bzikadze

Cabinetul de Miniștri va elabora un pachet social pentru a sprijini persoanele strămutate intern, care sunt reglementate de problemele plăților sociale, ocuparea forței de muncă, precum și cazarea persoanelor care și-au pierdut sau au părăsit forțat casele.

acest lucru a fost raportat de către serviciul de presă al Guvernului.

“Prin urmare, proprietarii de case care au adăpostit gratuit persoanele strămutate intern vor primi sprijin garantat de stat în valoare de aproximativ 450 UAH pe lună pentru fiecare persoană acceptată, indiferent de vârstă, pentru a compensa costurile utilităților”, a declarat Alexei Chernyshov, ministrul dezvoltării comunităților și teritoriilor.

În special, persoanele care au locuințe și sunt gata să ofere adăpost persoanelor strămutate intern ar trebui să informeze autoritățile locale despre disponibilitatea lor de a găzdui persoanele strămutate.

Pentru a face acest lucru, este necesar să se adreseze administrației locale o cerere și să se furnizeze informațiile necesare. De asemenea, aceste informații pot fi furnizate prin intermediul site-ului “Prikhistok”, iar în viitor se poate face prin intermediul aplicației “Diya”.

“Faptul este că guvernele locale vor începe să formeze un registru al fondului locativ disponibil pentru plasare. Acest lucru vă va permite să găzduiți cât mai mulți oameni posibil. Ceea ce este important, reinstalarea în locuințe va avea loc numai cu acordul proprietarilor de case care au fost de acord să ofere azil”, a explicat guvernul.

Lunar, proprietarii de case care au primit gratuit persoane strămutate în casele lor vor primi plăți de la buget prin intermediul organelor autoguvernării locale.

după cum a raportat UNIAN, începând cu 20 martie, se știe că aproape 100 de mii de persoane strămutate intern au reușit să fie cazate în sectorul privat din regiunea Lviv. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.