Rusia nu a contat pe rezistența Ucrainei/REUTERS photoRusia nu a contat pe rezistența Ucrainei/foto REUTERS

calculul greșit al Federației Ruse cu privire la războiul din Ucraina a dus la pierderi semnificative în reducerea capacităților armatei ruse.

Acest lucru este raportat de serviciile de informații Britanice.

Ministerul a menționat că subestimarea de către Rusia a rezistenței ucrainene și planificarea acesteia în conformitate cu “cel mai bun scenariu” au dus la eșecuri operaționale evidente, împiedicându-l pe președintele Putin să anunțe un succes militar semnificativ în Ucraina la parada de Ziua Victoriei din 9 mai.

Planul de invazie rus s-a bazat cel mai probabil pe presupunerea eronată că armata rusă va întâmpina o rezistență limitată și va putea înconjura rapid și ocoli zonele populate.

“Această presupunere a forțat trupele ruse să încerce să conducă etapa inițială a operațiunii cu o abordare ușoară și precisă, concepută pentru a obține o victorie rapidă cu costuri minime. Această eroare de calcul a dus la pierderi insuportabile și la o scădere suplimentară a concentrării operaționale a Rusiei”, a menționat Ministerul.

După cum a raportat anterior UNIAN, președintele rus Vladimir Putin a declarat că războiul din Ucraina este o “respingere preventivă a agresiunii” din partea NATO. În același timp, în ciuda previziunilor multor analiști și experți militari, președintele Federației Ruse nu a declarat război Ucrainei și mobilizarea în Rusia.În plus, ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că discursul lui Putin la parada militară de la Moscova din 9 mai a arătat că nu are niciun motiv să declare victoria în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *