declarații despre lipsa inevitabilă a unui anumit produs în Ucraina de la începutul războiului seamănă cu sabotajul Informațional/foto UNIANDeclarații cu privire la lipsa inevitabilă a unui anumit produs în Ucraina de la începutul războiului seamănă cu informații sabotaj/foto UNIAN

Nu va lipsi sarea în Ucraina, deoarece avem propriile depozite și posibilitatea de a importa sare din străinătate.

Acest lucru a fost anunțat de prim-vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Ucrainei (CCI) Mikhail Nepran pe 26 mai în aerul teletonului Informațional.

În opinia sa, astfel de declarații despre lipsa inevitabilă a unui anumit produs în Ucraina de la începutul războiului seamănă cu sabotajul Informațional.

“Nu va fi lipsă de sare. Nu plecați, nu alergați, nu cumpărați 10-20 kg de sare. Nu vă lăsați păcăliți de astfel de conversații. Situația este absolut normală. De la începutul războiului, au strigat că nu va exista unt, apoi hrișca a dispărut, atunci nu există zahăr, acum strigă despre sare. Următorul, prezic, va spune că nu va exista pulbere de spălat. Văd deja acest val și conversațiile au început”, a spus Nepran.

Primul vicepreședinte al CCI a declarat că există într-adevăr probleme cu întreprinderea Artemsol, deoarece au închis 92% din piața sării din Ucraina, dar există și alte depozite.

“Avem depozite lângă Drohobych, obișnuiau să gătească literalmente 200 kg-nu este atât de mult. Tocmai am vorbit cu președintele Ova Lviv, aceștia se consultă urgent cu specialiști, tehnologi și ecologiști pentru a maximiza acest număr. De asemenea, avem Solotvino în Transcarpatia, este într-adevăr mai dificil acolo să minăm mai mult, avem nevoie de puțin mai mult timp și resurse”, a spus Nepran.

el a menționat că există multe alte posibilități de prevenire a deficitului de sare în Ucraina.

“Este posibil să importați sare importată. Avem Polonia în apropiere… Adică, problema poate fi rezolvată”, a subliniat Nepran.

El a adăugat că, potrivit informațiilor sale, lanțurile de retail au livrat deja 200 de mii kg de sare italiană.

“Ei au livrat deja nu 100 UAH, dar în conformitate cu informațiile mele – 30 UAH la 1 kg. în ceea ce privește costul, care poate fi, totul va depinde de cantitatea de sare care va fi livrată de lanțurile de retail. Cu cât este importată mai multă sare, cu atât va costa mai ieftin. Nu este nevoie să creați o agitație, să cheltuiți bani pentru ca această sare să nu stea mai târziu la casa dvs.”, a subliniat Nepran.

Anterior, expertul a răspuns Dacă Ucraina se confruntă cu un deficit de produse.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.