RF ocupat Kherson/foto Lyudmila Denisova RF ocupat Kherson/foto Lyudmila Denisova

Președintele Consiliului Regional Kherson, Alexander Samoylenko, a explicat de ce crede că, înainte de invazia rusă a Ucrainei, câmpurile minate de pe teritoriul adiacent Crimeei nu au fost eliminate.

el a declarat Acest lucru în aerul Radio NV.

“Am lucrat ca președinte al Consiliului regional. Unele secrete care există în regiune sau în stat nu ajung la mine. Dar, pentru a efectua curățarea minelor, așa cum a fost acuzat, în ultimii ani, astfel de acțiuni ar fi fost vizibile. Cel puțin, aș fi știut despre ele dacă ar fi avut loc vreo acțiune”, a spus Samoylenko.

Potrivit uneia dintre acuzații, a explicat președintele Consiliului regional, Teritoriile regiunii Herson adiacente Crimeei ocupate au fost curățate de mine în timpul construcției la KPVV în 2019.

“S-a întâmplat într-o zonă destul de mică. Aceasta este aproape în secțiunea drumului care merge spre satul Kalanchak și Chongar. Nu știu locația [câmpurilor minate] și nu îmi voi asuma (responsabilitatea – ed.) că există. Dar nu a existat nicio dezmembrare a câmpurilor minate în timpul construcției KPVV”, a spus el.

Samoylenko a respins, de asemenea, a doua versiune a” deminării ” câmpurilor, care se referea la vicepremierul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk:

Citește și:  linia frontală a avansat 10 kilometri: Primarul din Melitopol a anunțat abordarea dezocupării Linia frontală a avansat 10 kilometri: Primarul din Melitopol a anunțat abordarea dezocupării aviația ucraineană a atacat un grup de echipamente și depozite de muniții ale Federației Ruse-OK Yug Aviația ucraineană a atacat un grup de echipamente și muniții depozit al Federației Ruse-OK”Yug”  administrația Biden a discutat opțiunea unui război prelungit în Ucraina chiar înainte de invazia Federației Ruse-WP Administrația Biden a discutat opțiunea unui război prelungit în Ucraina chiar înainte de invazia Federației Ruse-WP

“În acest scop, se presupune că a fost eliminată o barieră minieră. De fapt, toate acțiunile care au avut loc, au avut loc pe pasaj. Acesta este drumul pe care au condus mașinile. Nu a fost o capcană.”

Samoylenko este sigur că toate câmpurile minate care existau începând cu 24 februarie erau “la locul lor”, dar, în opinia sa, inamicul știa despre locația lor și se deplasa clar de-a lungul drumurilor și podurilor unde nu erau instalate câmpuri minate.

“De ce [drumul] nu a fost străpuns, de ce nu a fost eliminat cumva, nu pot spune asta. Aceasta este o întrebare pentru conducerea militară. Dar până în ultima zi, când am ajuns la KPVV, (am văzut asta, – ed.) semne – mine au fost instalate peste tot. Este imposibil să ștergeți astfel de zone. Este fantezie sau overclockingtrădare, așa cum le place politicienilor noștri, când pericolul s-a îndepărtat puțin”, a explicat președintele Consiliului regional.

după cum a raportat consilierul președintelui OPU Alexey Arestovich, avansul APU din Kherson se poate transforma într-o contraofensivă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.