operațiunea ofensivă a forțelor ruse împotriva Ucrainei continuă/REUTERS foto

Capacitatea de luptă a unităților forțelor de ocupație ale Federației Ruse din Ucraina a fost pierdută până la 40%.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 24:00 din 15 martie.

“În general, începând cu 15 martie 2022, până la 40% din unitățile implicate în așa-numita “operațiune” pe teritoriul Ucrainei au fost pierdute (complet distruse sau capacitatea de luptă a fost pierdută) de către inamic”, se spune în raport.

În același timp, ca urmare a activității eficiente a unităților forțelor de apărare ucrainene din zona Cernobayevka, inamicul a pierdut șapte elicoptere de luptă.

În același timp, operațiunea ofensivă a forțelor ruse împotriva Ucrainei continuă. “Inamicul nu și-a îndeplinit sarcina de a învinge forțele armate ale Ucrainei, de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donetsk și Luhansk și alte sarcini. În același timp, ocupanții au fost opriți în direcția Mykolaiv”, se spune în mesaj.

Acțiunile inamicului nu s-au schimbat în direcția Volyn, principalele eforturi sunt axate pe consolidarea protecției frontierei ucraineano-Belaruse. A fost dezvăluit transferul unităților celei de-a 120-a brigăzi separate de puști motorizate (Minsk) a Comandamentului Operațional Nord-Vest al Forțelor Armate din Belarus în zonele învecinate cu Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.