Rusia a acuzat APU că a tras asupra coloniei penale/captură de ecran din videoclipRusia a acuzat forțele armate ucrainene de tragere la o colonie penală/screenshot din video

În a șasea lună a unei invazii pe scară largă a Ucrainei, Rusia va încerca să dea vina pe forțele armate ucrainene pentru atacul asupra coloniei din Yelenovka, unde au fost deținuți prizonierii de război ucraineni.

Acest lucru a fost declarat de coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de securitate al SUA, John Kirby, potrivit site-ului Casei Albe.

Citește și:  nimeni nu ar fi trebuit să supraviețuiască: fostul comandant al Azov despre soarta victimelor atacului terorist din Elenovka “Nimeni nu ar fi trebuit să supraviețuiască”: ex-comandant al “Azov” cu privire la soarta victimelor atacului terorist din Yelenovka Rusia fabrică dovezi ale unui atac terorist în Yelenovka - informații americane Rusia fabrică dovezi ale unui atac terorist în Yelenovka-informații americane ONU lansează o misiune de constatare a tragediei din colonia Yelenovo ONU lansează o misiune de constatare a tragediei din colonia Yelenovo Federația Rusă nu avea de gând să schimbe prizonierii ucraineni uciși în Elenovka-intelligence Federația Rusă nu avea de gând să schimbe prizonierii ucraineni uciși în Yelenovka – informații

“oficialii ruși vor încerca să încadreze forțele armate ucrainene”, a spus Kirby.

Casa Albă nu exclude faptul că ocupanții pot planta fragmente de muniție utilizate în sistemele de rachete HIMARS la locul exploziei.

“Acesta este un alt exemplu al metodologiei obișnuite pentru Rusia: să dea vina pe alții pentru ceea ce au făcut ei înșiși”, a adăugat el.

tragedia din Elenovka:

În noaptea de 29 iulie 2022, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală.potrivit părții ruse, mai mult de 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul de răniți este necunoscut.

Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei, de a perturba furnizarea de arme. Ei cer ca Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.

Potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari de la PMC-urile Wagner la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

la 4 August 2022, serviciile de informații americane au anunțat că Rusia fabrică dovezi ale unui atac terorist în Yelenovka.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *