foto: REUTERS

Casa Albă a avertizat că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina sau ar putea desfășura o operațiune sub un steag fals, în timpul căreia vor fi folosite. 

Acest lucru a fost raportat de Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Ea a criticat declarațiile false ale Rusiei că Statele Unite dezvoltă arme chimice în Ucraina.

“Acum, că Rusia a făcut aceste declarații false, iar China a susținut aparent această propagandă, ar trebui să fim cu toții în alertă, astfel încât Rusia să nu poată folosi arme chimice sau biologice în Ucraina sau să organizeze o operațiune sub un steag fals folosindu-le”, a scris Psaki pe Twitter.

Psaki a remarcat, de asemenea,” experiența îndelungată și bine documentată a Rusiei de a folosi arme chimice”, precum și obiceiul său de a”da vina pe Occident pentru încălcările pe care Rusia însăși le comite.”

La începutul acestui an, Secretarul de Stat Anthony Blinken a avertizat asupra posibilității ca Rusia să efectueze un atac chimic fals sau real ca pretext fabricat pentru invadarea Ucrainei. Dar Comentariile sale au venit înainte de începerea invaziei rusești.

Reamintim că embargoul SUA asupra combustibilului rusesc nu prevede interzicerea importului de uraniu, deoarece livrările sale sunt extrem de importante pentru centralele nucleare americane.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *