ce se întâmplă astăzi în Kharkiv?/foto UNIAN (Andrey Marienko)

A început o nouă zi de opoziție eroică a poporului ucrainean față de invadatorii ruși. Kharkiv și regiunea sunt sub arma invadatorilor, situația din Izyum este pe punctul de a fi o catastrofă umanitară.

UNIAN transmite online din Kharkiv și din regiune începând de Luni, 18 aprilie.

15:03 Ca urmare a bombardamentelor rusești din 18 aprilie, două persoane au fost ucise în districtul Osnovansky din Kharkiv de pe Bulevardul Gagarin, au fost deschise proceduri penale, a confirmat reprezentantul Procuraturii regionale Kharkiv Dmitry Chubenko.

13: 35  Autoritățile Kharkiv îndeamnă cetățenii să nu iasă din ascunzătoare pe tot parcursul zilei de 18 Aprilie, în timp ce li se recomandă să rămână în seifuri tot timpul. Chiar și în ciuda absenței unui raid aerian. Intensitatea bombardamentelor a crescut în oraș. În ultimele patru zile, 18 persoane au fost ucise de bombardamentele rusești, iar alte 106 au fost rănite.

13: 29  Ministerul rus al Apărării a declarat oficial că Kievul intenționează să organizeze bombardarea bisericilor din orașele ucrainene în noaptea de Paște. Evident, kafirii vor acoperi bisericile noastre în noaptea de Paște, declară pregătirea acestor provocări în regiunile Zaporozhye, Mykolaiv, Odessa, Sumy, Kharkiv.

12: 39 alertă aeriană în KHARKIV și în regiune!!!

11:57  Locuitorii Kharkiv sunt îndemnați să nu iasă din ascunzătoare pe tot parcursul astăzi în departamentul regional de Protecție Civilă – trupele rusești continuă să coajă continuu zonele rezidențiale ale orașului. Merită să stați în seifuri tot timpul, chiar și în ciuda absenței unei alerte aeriene, potrivit public Kharkiv. Publicăm un alt videoclip despre bombardarea de ieri a lui Kharkiv de la Associated Press, astfel încât victimele rușilor să nu se transforme doar în statistici.

11:48  Pe drumul Kupyansk-Izyum, a fost observată o coloană de echipamente rusești — mass-media de acolo a observat Grad-1 bazat pe ZILA, care au fost produse la începutul anilor 70. Aceste exponate muzeale au fost folosite ultima dată de URSS în războiul afgan.

11:32 Vă rugăm cu tărie să ascultați! Departamentul Regional de Protecție Civilă îndeamnă locuitorii din Kharkiv pe 18 aprilie să nu părăsească adăposturile pe tot parcursul zilei. Trupele rusești continuă să acopere continuu zonele rezidențiale ale orașului. Merită să stați în adăposturi tot timpul, chiar și în ciuda absenței unei alerte aeriene! Vă vom informa despre ceea ce se întâmplă 24/7.

11:19  Un război în care Ucraina protejează rușii de naționalitate și cetățenii vorbitori de limbă rusă din Ucraina din Rusia, care îi ucide.

probabil de aceea Rusia lui Putin urăște ucrainenii.

11:07  Georgy Tarasenko, comandantul unității de voluntari “Freikor”, lider și fondator al organizației” Freikor “a primit postum titlul de Erou al Ucrainei cu premiul Ordinului”Steaua De Aur”. Tarasenko a murit pe 26 Martie în regiunea Harkov într-o luptă cu ocupanții ruși, apărând pământul ucrainean de inamic.

11:02  9 morți și 25 de civili răniți în regiunea Kharkiv — administrația regională cu privire la situația din ultima zi în Kharkiv, ca urmare a bombardării de către ocupanții zonelor rezidențiale, în special partea centrală a orașului, 24 de persoane au fost rănite, 6 au fost ucise. Comunitatea Dergachev a fost bombardată în Regiune, 2 persoane au fost ucise și 1 a fost rănită. De asemenea, din bombardarea armatei ruse, 1 persoană a fost ucisă în comunitatea Zolochiv.

10:49 pierderile ocupanților până în prezent.

10:21 Vertical: Forțele Armate ucrainene contraatacă regiunea Harkov, grupul Rashist de lângă Izyum va fi în curând tăiat și învins.

9:52 Video de la Centrul de Kharkiv, în cazul în care medicii de salvare rezidenți sub bombardarea de rashists.

9:35 Kharkiv: salvatorii elimină consecințele bombardării inamice.

9:32  În direcția Slobozhansky, ocupanții ruși continuă să blocheze parțial Harkov și să încerce să producă o înfrângere aprinsă a unităților trupelor noastre. Pentru a extinde capul de pod de pe malul stâng al râului Seversky Donets și pentru a crea condiții pentru desfășurarea rapidă a trupelor, inamicul a efectuat recunoașterea prin luptă în zonele așezărilor fabricilor, Dmitrovka și Dubrovno. Nu am avut noroc, am suferit pierderi și m – am retras, – Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

9: 17  Adresele actualizate ale punctelor de livrare a ajutorului umanitar din Kharkiv, consultați adresele curente din 18 aprilie pe hărți. Vă reamintim că ajutorul umanitar în birourile Ukrposhta și Novaya Pochta este oferit gratuit.

9:07  Ofensiva rusă în direcția Izyum poate deveni “foarte dureroasă” – Arestovici ” nu vom aștepta până când vor călca pe noi și nu așteptăm. Ei se mișcă – ne mișcăm. Aceasta este o “apărare activă” manevrabilă, a spus el.

9:05  Un tractor din Malaya Rogan, eliberat de invadatorii din regiunea Harkov, trage un tanc rus pentru brigada 92 a Forțelor Armate din Ucraina. “Trupele tractorului” se grăbesc să salveze foto: Vsevolod Kozhemyako.

06: 40 există o alertă aeriană în Kharkiv și în regiune!

05.47 Alarma “Închide”, a durat aproape o oră. 

04:48 o alertă a fost anunțată în Kharkiv și în regiune. Toți oamenii sunt rugați să meargă urgent la adăposturi.

01:13 În Kharkiv (diferite districte), se aud sunete de explozii. Localnicii raportează zgomote puternice. Exploziile nu se opresc timp de câteva ore.

00.00 A devenit cunoscut faptul că, ca urmare a bombardamentului din Harkov, pe care ocupanții l-au organizat pe 17 aprilie, 5 persoane au fost ucise, 20 de persoane au fost rănite.

https://t.me/uniannet/47767

Trupele ruse au invadat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie. Atacul rus a fost însoțit de bombardarea instalațiilor militare și civile.

după o încercare nereușită de a asalta capitala, forțele de ocupație s-au concentrat pe terorizarea populației civile din așezările ocupate temporar.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *