Care este situația din Kharkiv astăzi?/APU photo care este situația din Kharkiv astăzi?/APU fotografie

O nouă zi de confruntare între apărătorii Harkov și regiunea ocupanților ruși a început. Inamicul nu încetează să bombardeze orașul și regiunea, unele așezări sunt ocupate.

UNIAN online spune ce se întâmplă în Kharkiv și în regiune astăzi, 13 mai 2022:

11: 13 Atac cu rachete asupra comunității Lozovsky-locuitorii sunt îndemnați să fie în adăposturi.

10:57 Kharkiv a fost bombardat cu bombe cu dispersie la ordinul generalului care a comandat asaltul asupra Alepului sirian – CNN, după cum au aflat jurnaliștii publicației, brigada 79 de rachete și artilerie, care raportează colonelului General Alexander Zhuravlev, se află în spatele atacului. Acest gunoi din vara anului 2016 a fost responsabil pentru Ofensiva asupra Alepului. Apoi orașul a intrat sub controlul forțelor lui Assad.

10: 20  Biroul Procurorului General raportează: “peste 646 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse. În dimineața zilei de 13 mai 2022, numărul oficial al victimelor copiilor nu s – a schimbat-226. Numărul răniților a crescut-420. Copiii cei mai afectați au fost în regiunea Donetsk – 139, Kiev – 116, Harkov – 99, Chernihiv – 68, Herson – 48, Lugansk – 45, Mykolaiv – 44, Zaporozhye – 28, Sumy – 17, la Kiev – 16, Jitomir – 15. “

10:18 kafirii ruși au distrus casa de Cultură din Dergachy cu o lovitură de rachete, unde a fost acordat ajutor umanitar.

9: 20  Contraofensiva AFU de lângă Kharkiv a rupt planurile ocupanților și îi obligă să se retragă din regiune – Institutul pentru studiul analiștilor de război consideră că contraofensiva de lângă Kharkiv începe să semene cu eliminarea cu succes a ocupanților din Kiev și regiunile nordice ale țării. Atacurile APU au rupt planurile invadatorilor, care și-au retras forțele spre Rubezhny și Severodonetsk. Federația Rusă ar putea renunța la planul de încercuire a trupelor ucrainene pe linia Izyum-Slavyansk-Debaltseve. Dar ocupanții pot alege un mediu mai mic de Severodonetsk și Lisichansk. Cu toate acestea, experții sunt sceptici cu privire la succesele potențiale ale ocupanților în acest caz.

03: 32 Într-unul din satele din regiunea Harkov, poliția a stabilit faptul că ocupanții ruși au deschis focul asupra civililor dintr-un tanc.

Anterior, Institutul pentru studiul războiului a raportat că forțele de apărare ucrainene și-au continuat contraofensiva la nord de Harkov și i-au împins pe ocupanți la granița Federației Ruse. Soldații au reușit să elibereze mai multe așezări.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *