Care este situația din Herson astăzi?/foto UNIAN care este situația din Herson astăzi?/fotografie UNIAN

Situația din Kherson și din regiune este turbulentă, deoarece rușii au ocupat o parte a teritoriului. Ei șantajează, intimidează și ucid civili.

UNIAN online spune ce se întâmplă Luni, 25 Aprilie, în Herson și în regiune:

15:12  La început, un transportor blindat de personal era de serviciu la stâlp, dar apoi a fost înlocuit cu o mașină. Stă lângă gard. În fotografie, este abia vizibil în colțul din dreapta jos. Există patru patrule în jurul parcului în același timp. Astfel de măsuri de securitate se datorează faptului că primul steag ridicat în acest loc a fost furat de un erou necunoscut pe o bicicletă.

13:51 Pe teritoriul Comunității Cernobîl, plata pensiilor și prestațiilor sociale în birourile Ukrposhti a fost suspendată din cauza lipsei de numerar, – Consiliul satului Cernobîl.

13:21 Pe 26 aprilie, Centrul Regional de servicii de sânge din Kherson are nevoie de donatori de sânge I (+) pentru pacientul cu cancer Vadim Priymak și III (+) pentru Dmitry Glukhov. De asemenea, un rezident din Belozerka, care a explodat pe tripwire, are nevoie de ajutor.

13:00 Armata rusă efectuează căutări în satele comunității teritoriale Gornostaevskaya, a declarat președintele satului Dmitry Lyakhno.

12:51 Procuratura regională din Kherson a deschis mai mult de o mie de proceduri penale în temeiul articolului “încălcarea legilor și obiceiurilor războiului” în timpul invaziei pe scară largă a Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei.

12:11 locuitorii din Regiunea Herson fug de ocupație pe biciclete.

În fotografie, un punct de control în districtul Krivoy Rog. De aici, locuitorii din Kherson care au urcat pe biciclete pe teritoriul controlat de Ucraina sunt deja scoși cu autobuze și ambulanțe.

10:17 De la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina, peste 220 de cereri au fost înregistrate pe site-ul web al Consiliului orașului Kherson din Kherson. Dintre acestea, 21 se referă la jafuri, restul se referă la dispariția oamenilor, relatează Consiliul Municipal.

09:07 Pe 25 aprilie, 115 autobuze au plecat pe 23 de rute din Kherson. De asemenea, 20 de troleibuze vor funcționa pe liniile orașului – Consiliul Municipal.

06.36 Nu au fost anunțate alarme de aer noaptea și dimineața.

05.43 a devenit cunoscut faptul că în regiunea Herson, ocupanții “introduc sclavia” pentru fermieri.

“…Rușii introduc sclavia. Agricultorilor li sa permis să semene numai cereale și floarea-soarelui. Ei cer ca fermierii să fie de acord să dea 70% din recolta viitoare invadatorilor gratuit! Mulți fermieri refuză o astfel de robie…”,- a scris expertul Centrului pentru studii din Orientul Mijlociu și politologul Serghei Danilov.

Anterior, Rada Supremă Comisarul pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a anunțat intenția forțelor de ocupație ruse de a organiza un pseudo-referendum în regiunea Herson pentru a crea așa-numitul “HNR” în perioada 1-10 mai. Potrivit acesteia, Kherson intenționează să folosească schema de pseudo-referendumuri deținute de ocupanți în 2014 la Lugansk și Donetsk, când în loc de orice identificare a puterii poporului, a fost creată doar o imagine pentru televiziunea rusă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.