Mariupol a fost de fapt distrus de ocupanți/foto Azov Mariupol a fost de fapt distrus de ocupanți/foto Azov

A început o nouă zi de opoziție eroică a poporului ucrainean față de invadatorii ruși.

situația din Mariupol și regiunea-difuzat de mai jos:

12: 15  Cursul negocierilor cu Federația Rusă, rolul Italiei ca intermediar, pași pentru evacuarea răniților din Azovstal. Vladimir Zelensky – despre aceste și alte probleme într-un interviu pentru proiectul Porta a Porta al canalului TV Italian Rai 1.

12:00  De la începutul războiului, Vinnytsia a primit peste 10 mii de locuitori din Mariupol. Astăzi, primarul Vadim Boychenko, împreună cu șeful Vinnytsia Sergey Margunov, au vizitat un birou Transparent unde sunt furnizate servicii sociale și are loc înregistrarea persoanelor strămutate intern. s-au întâlnit cu rezidenții Mariupol care s-au mutat în Vinnytsia. Emoțional. Mariupol continuă să locuiască în Mariupol. De aceea a apărut proiectul social al Centrului Yamariupol. Acesta este un loc în care rezidenții Mariupol lucrează de dragul rezidenților Mariupol. Acesta este sprijin și ajutor. Foarte curând noul centru” YAmariupol ” va apărea în Vinnița. Urmărim știrile.

11:14  Înainte de ochii tăi este un colaborator întâlni Uzun Elena Valentinovna. Director interimar al Colegiului Medical Mariupol. A trecut independent de partea ocupanților. Acum organizează” repornirea ” Colegiului medical din Mariupol sub dorințele invadatorilor ruși. Potrivit consilierului primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, femeia îi cheamă pe părinți și studenți, se oferă să refuze să continue studiile în Ucraina și să obțină o diplomă rusă.

11:00 Astăzi, pe 13 mai, între orele 10:00 și 15:00, este deschis un coridor umanitar verde pentru cetățenii care trebuie să călătorească în teritoriile ocupate temporar din zona Vasilevka. Acest lucru a fost raportat de Caa Zaporozhye. “Comanda forțelor de apărare din regiunea Zaporozhye cere să monitorizeze situația de securitate, deoarece în cazul schimbării sale, coridorul va fi închis”, se spune în mesaj.

9:29 Federația Rusă a lansat o operațiune la sol în Mariupol dimineața.

9:22  Președintele turc Recep Erdogan a făcut apel la Putin să-i permită să-i ducă pe apărătorii lui Azovstal în Turcia, a declarat liderul poporului tătar din Crimeea Mustafa Dzhemilev la un briefing. El a menționat că a primit un apel de la comandantul Azov către Erdogan la sfârșitul lunii aprilie. Documentul a fost imediat predat șefului Turciei. “Acum o săptămână, consilierul lui Erdogan se afla în Ucraina. Mi-a spus ce fac pentru eroii noștri. Erdogan de două oriAm vorbit cu Putin. Și sa oferit să trimită nava în portul Berdyansk, deoarece portul din Mariupol este exploatat, împreună cu observatorii turci, iar partea turcă va garanta că acești luptători vor fi oaspeți în Turcia până la sfârșitul războiului. Ocupanții au declarat că vor elibera doar civili, iar armata ar trebui să se predea”, a spus Dzhemilev. Potrivit acestuia, căutarea opțiunilor de salvare pentru luptătorii ucraineni continuă.

9:18  Consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, raportează că apa și electricitatea au apărut parțial în oraș, se așteaptă ca apa să umple străzile din cauza descoperirilor, ocupanții nu au capacitatea de a repara. “Electricitatea a apărut în instalațiile de infrastructură, în special în Spitalul nr.2 și în sediul umanitar. Puterea electricității este critic insuficientă, estesuficient pentru iluzia de îmbunătățire”, spune Andryushchenko. Potrivit acestuia, sistemul de canalizare nu a fost lansat. Prin urmare, în urma apei de pe trotuare, se așteaptă ca canalizarea să iasă afară. “De asemenea, în absența stațiilor de tratare a apelor uzate, cel mai probabil, ocupanții vor ajunge la evacuarea directă a apelor uzate direct în mare”, a declarat consilierul primarului din Mariupol într-o declarație.

01:44 Ucraina vrea să semneze un document privind evacuarea de la uzina Azovstal din Mariupol.

Acest lucru a fost declarat de Viceprim-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar Irina Vereshchuk.

o nouă rundă de negocieri a început în jurul “foii de parcurs” a operațiunii de evacuare.

ajuta proiectul susține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *