RM-70 Vampire/Excalibur Army multiple Launch Rocket System RM-70 Vampire/Excalibur Army Multiple Launch Rocket System

Este foarte posibil ca, în viitorul apropiat, Rashiștii să poată simți efectul noii arme în mâinile apărătorilor Ucrainei pe propria piele. Vorbim despre sistemul de rachete cu lansare multiplă RM-70 de producție cehă. În ciuda aceluiași calibru de 122 mm ca BM-21 Grad, dezvoltarea Cehă are anumite avantaje.

și în comparație cu versiunea avansată a vampirului RM-70 din Armata Excalibur, sistemul sovietic se poate “odihni”în general.

RM-70

Versiunea cehoslovacă a Grad a apărut la 12 ani de la apariția sistemului sovietic de lansatoare de rachete multiple de 122 mm. “Frații involuntari” de atunci, care aveau propriul lor complex militar-industrial puternic, cu propriile tradiții, au aruncat o privire atentă la ceea ce făcuse URSS și au decis să refacă ceea ce era în puterea lor.

În primul rând, Ural-375 a mers la coșul de gunoi, care a fost înlocuit de Tatra 813. Și aceasta este deja o platformă completă de 8×8, cu o capacitate de încărcare de două ori, cu un motor adecvat de 250 de cai putere, care a fost cu 70 CP mai puternic decât motorul problematic de la ZIL și doar o mașină mai bine asamblată.

Platforma Tatra 813 mare și puternică a făcut posibilă plasarea unui sistem de reîncărcare. În fața ghidurilor se află un alt” pachet ” de 40 de rachete.

Ghidajele se rotesc la 180 de grade, iar sistemul hidraulic încarcă rachete noi într-o singură lovitură. Această opțiune nu este deloc inutilă, deoarece vă permite să părăsiți poziția după un volei, să vă reîncărcați în câteva minute și nu într-o oră și să loviți din nou.

Această versiune a MLRS a început să intereseze în mod activ alte țări din Pactul de la Varșovia, în special Germania, care la începutul anilor 90 le-a vândut în întreaga lume. De exemplu, Finlanda a achiziționat 36 de unități RM-70 și le operează în continuare sub numele de 122 RakH 89.

RM – 70 vampir

După prăbușirea Cehoslovaciei, armata privată Cehă Excalibur a continuat să lucreze la RM-70, creând modernizarea sa modernă RM-70 vampir.Având în vedere că gama de tragere în toate sistemele de rachete cu lansare multiplă depinde de rachete, modernizarea a mers într-un mod diferit, dar nu mai puțin important.

 MLRS RM-70 Vampire/Excalibur Army Control Panel MLRS RM-70 Vampire/Excalibur Army Control Panel

În spatele șasiului modern T-815-7 Actualizat și un sistem similar de 122 mm cu un mecanism de reîncărcare ascunde ceea ce distinge artileria secolului XXI de XX-un sistem digital de control al focului.

Acest sistem combină un computer, un computer balistic digital, un sistem de navigație inerțială și prin satelit, precum și un sistem digital de schimb de informații despre canale criptate. Ca urmare, acest lucru reduce semnificativ timpul de la detectarea țintei până la distrugerea acesteia. Și acest indicator este unul dintre cele mai importante din câmpul de luptă modern.

 RM-70 Vampire/Excalibur Army Multiple Launch Rocket SystemRM-70 vampir/Excalibur Armata multiple lansarea sistemului de rachete

RM-70 vampir-caracteristici

Ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.