lansările de rachete continuă în Ucraina de pe teritoriul Belarusului  photo Unian, Alexander TitLansări de rachete în Ucraina Continua de pe teritoriul Belarus foto UNIAN, Alexander Sinitsa

Din ziua invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, cel puțin 631 de rachete au fost lansate din Belarus pe teritoriul ucrainean.

Acest lucru este raportat de grupul de monitorizare Belaruski Gayun.

Potrivit publicației, primul vârf al lansărilor a fost înregistrat pe 9 Martie, în acea zi au fost făcute cel puțin 35 de lansări de rachete. Până la începutul lunii aprilie, lansările au crescut zi de zi.

Ucraina a fost supusă celui mai mare bombardament din Belarus la 1 Aprilie, în acea zi rachetele au fost lansate literalmente la fiecare 10 minute, în total – cel puțin 56 de focoase care au acoperit retragerea ocupanților ruși de pe teritoriul Ucrainei.

Lansările din Belarus continuă până în prezent. Ultima lansare a fost ieri, 3 mai, la 11:35.

După cum a raportat UNIAN, astăzi a devenit cunoscut faptul că o inspecție bruscă a Forțelor Armate a început în Belarus. Trupele țării continuă să acopere secțiuni ale frontierei ucraineano-Belaruse din regiunile Brest și Gomel.

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.