centrala termică Lugansk din orașul fericirii a încetat să funcționeze din cauza bombardării de către ocupanți/foto REUTERS

Prim-ministrul Ucrainei Denis Shmygal a declarat că centralele termice din Ucraina vor primi gaz la un preț redus pentru a economisi cărbune.

după cum a afirmat într-un mesaj video, patru centrale nucleare, toate centralele hidroelectrice și centralele termice funcționează acum.

Potrivit lui Shmygal, există acorduri cu Polonia pentru furnizarea de transporturi suplimentare de cărbune pe calea ferată.

“Pentru a salva cărbune, guvernul a decis că centralele termice din Ucraina vor primi gaz la un preț redus. Rezervele de gaze sunt acum la nivelul de aproximativ 9,5 miliarde de metri cubi”, a spus el.

Premierul a adăugat că importurile de gaze din Ungaria, Slovacia și Polonia continuă acum.

El a subliniat că Ukrgasvydobycha continuă să producă gaze la toate instalațiile, cu excepția celor situate direct pe linia de contact, în cazul în care ostilitățile au loc.

Reamintim, potrivit Ministerului Energiei, ca urmare a bombardarea ocupanților, mai mult de 700 de mii de ucraineni nu au energie electrică. 

Potrivit Ministerului, cea mai dificilă situație cu alimentarea cu energie electrică este observată în regiunea Donetsk – peste 233 de mii de abonați fără alimentare cu energie electrică sunt complet deconectați de la Mariupol.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.