Rusia organizează provocări în Moldova/fotografie de Alexey Kravtsov, UNIAN

Serviciul de informații și Securitate al Republicii Moldova (SIB), după o serie de explozii în Transnistria, a declarat că monitorizează îndeaproape situația din țară și a îndemnat cetățenii să nu aibă încredere în Rapoartele din surse necunoscute. 

Acest lucru este raportat de Newsmaker.

Ei au menționat că au consolidat colectarea de informații pentru a observa și preveni acțiunile care ar putea afecta securitatea Republicii Moldova în timp. 

“SIB monitorizează și informează destinatarii informațiilor în timp real, inclusiv cu privire la măsurile care vor fi luate în legătură cu situația în schimbare. Informațiile furnizate oficialilor sunt secrete. Pe baza sa, ele formează o poziție oficială și, dacă este necesar, o transmit publicului”, a menționat serviciul special. 

De asemenea, agenția a îndemnat moldovenii să rămână calmi și să nu difuzeze informații din surse obscure. Cu o zi înainte, SIB a convocat o ședință de urgență după primele informații despre exploziile din Transnistria. 

La 26 aprilie, Președintele Republicii Moldova, Maya Sandu, a convocat o ședință a Consiliului Suprem de securitate privind incidentele din Transnistria. 

După cum se știe, pe 25 aprilie după-amiaza au avut loc explozii în clădirea “Ministerului Securității de Stat” din Tiraspol, iar a doua zi Turnul postului de televiziune a fost aruncat în aer. 

după cum a scris UNIAN, serviciile de informații ucrainene au publicat un document care indică implicarea serviciilor speciale ruse în organizarea exploziilor de la Tiraspol.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.