CIA “nu vede dovezi” de pregătire a Rusiei pentru un atac nuclear/REUTERS ilustrare

Agenția Centrală de informații a SUA nu vede semne că Rusia se pregătește să desfășoare arme nucleare tactice în războiul împotriva Ucrainei.

directorul CIA Bill Burns a spus acest lucru la o conferință organizată de Financial Times

“Ca o comunitate de informații, nu vedem în acest moment dovezi practice că Rusia intenționează să desfășoare sau chiar să utilizeze arme nucleare tactice”, a spus Burns. Dar nu ar trebui să luați ușor posibilitatea de a folosi arme nucleare.

“Având în vedere zgomotul de sabie pe care l-am auzit de la conducerea Rusiei, nu putem lua aceste oportunități cu ușurință. Prin urmare, noi, ca serviciu de informații, suntem foarte concentrați … pe aceste oportunități într-un moment în care miza pentru Rusia este foarte mare”, spune el.

Burns a asigurat că este foarte posibil să urmăriți pregătirea unei greve nucleare – în special prin imagini din satelit.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat indirect că, în viitor, statul său ar putea folosi arme nucleare împotriva Ucrainei. Mai târziu, el nu a exclus din nou o astfel de posibilitate, dar Ministerul rus de Externe a declarat că nu vor folosi arme nucleare împotriva ei.

Înainte de aceasta, Președintele Vladimir Zelensky a avertizat că lumea ar trebui să se pregătească pentru o grevă nucleară a agresorului. La rândul său, consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici a avertizat conducerea Federației Ruse împotriva grevelor nucleare pe teritoriul Ucrainei.departamentul de Stat al SUA a amenințat Kremlinul cu consecințe în cazul unui atac nuclear asupra Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *