consecințele bombardamentelor rusești în Donbas/fotografie t.me/luhanskaVTSA Consecințele bombardamentelor rusești în Donbas/fotografie t.me/luhanskaVTSA

În a treia lună a războiului pe scară largă împotriva Ucrainei, ocupanții ruși s-au întors la vechea lor metodă de luptă – “arborele de foc”, tactica pământului ars.

Acest lucru a fost spus de colonelul rezervației, expertul militar Oleg Jdanov, scrie “astăzi”.

În același timp, tactica rușilor înșiși nu s-a schimbat, crede expertul.

“Nu o pot schimba pentru că trebuie să se recalifice. Ei au devenit pur și simplu mai precauți, motiv pentru care numărul pierderilor din Federația Rusă a scăzut. Acesta este primul. În al doilea rând, au început să ne provoace daune de foc mai puternic. Ei au colectat o mulțime de artilerie, întăresc loviturile aeriene și atacă mai puțin. Ei atacă după ce pozițiile noastre au fost procesate de impactul de foc al mijloacelor lor. Aceasta este singura schimbare semnificativă a acțiunilor armatei ruse pe câmpul de luptă. Nu aș spune că acest lucru este de formare. Totul nou este bine uitat vechi”, a explicat el.

Potrivit lui Jdanov, activitatea ostilităților scade deja astăzi. Inamicul încearcă să reia ofensiva în anumite direcții în jurul Severodonetsk, dar aceasta nu este o ofensivă atât de puternică ca înainte.

“Ei încep să transfere trupe din alte direcții. Să vedem unde duce asta. Dar cred că acest [22 iunie] va fi termenul limită în care își vor concentra eforturile. Apoi, cel mai probabil, totul se va transforma într-un război pozițional”, prezice el.

după cum a raportat UNIAN, mai devreme în Luhansk OVA a prezis că în viitorul apropiat armata rusă va arunca toate rezervele pentru a captura Severodonetsk.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.