Ucraina ar putea avea 30 de sisteme HIMARS, a prezis colonelul/foto flickr.com/39955793@N07 Ucraina ar putea avea 30 de sisteme HIMARS , a prezis colonelul/foto flickr.com/39955793@N07 Ucraina ar putea primi 20 sau chiar 30 de sisteme americane de rachete cu lansare multiplă HIMARS.

100 de sisteme HIMARS cu siguranță nu vor fi furnizate armatei ucrainene, a declarat expertul militar, colonelul de rezervă Oleg Zhdanov într-un interviu cu jurnalistul și fondatorul publicației “Gordon” Dmitry Gordon.

“…Cred că vom avea 20-poate chiar 30 (HIMARS – Ed.). Dacă ar fi existat 100 de piese, atunci războiul ar fi continuat doar în modul de la distanță și nu ar fi existat astfel de pene în apărarea noastră”, a spus sursa.

Potrivit acestuia, în loc de avioane de asalt în Ucraina, coloanele inamice ar putea sparge aceste MLRS.

“…La un anumit punct din adâncul teritoriului nostru de la graniță, ei ar întâlni pur și simplu aceste coloane”, a adăugat colonelul.

Reamintim că Statele Unite au decis să ajute Ucraina să reziste agresiunii pe scară largă a Federației Ruse, care a început dimineața devreme pe 24 februarie. În special, Statele Unite au furnizat deja Ucrainei 12 MLRS și au anunțat furnizarea a încă patru unități ale acestei arme în viitor.

La 22 iulie, a devenit cunoscut faptul că autoritățile americane au aprobat încă două pachete de ajutor pentru Ucraina, care prevăd, printre altele, furnizarea a cinci unități HIMARS.

Șeful Ministerului Apărării al Ucrainei, Alexey Reznikov, a declarat că pentru un contraatac eficient și un punct de cotitură în războiul cu Rusia, Forțele Armate ale țării noastre au nevoie de cel puțin 100 de sisteme HIMARS și M270.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *