comandanții ruși sunt îngrijorați că nu este posibil să cucerești Mariupol/photo Maxar Technologies

rezistența coordonată a APU a devenit un test serios pentru armata rusă și a încetinit avansul Rusiei.

Acest lucru este raportat de Ministerul Apărării al Regatului Unit cu referire la datele de informații.

Cercetașii notează că comandanții ruși vor fi preocupați de cât timp este nevoie pentru a cuceri Mariupol.

“Rezistența ucraineană coordonată a pus trupele ruse la un test serios și a distras oamenii și echipamentele, încetinind avansul Rusiei în alte locuri. Eforturile de capturare a Mariupolului i-au costat rezidenților pierderi semnificative. Suprafețe mari de infrastructură au fost distruse, populația a suferit pierderi semnificative”, se arată în raport. 

Potrivit serviciilor britanice de informații, vizarea zonelor populate din Mariupol urmează o abordare similară pe care Rusia a folosit-o în Cecenia în 1999 și Siria în 2016.

“Și aceasta este în ciuda declarațiilor Ministerului rus al Apărării din 24 februarie 2022 că Rusia nu va lovi în orașe, nu va amenința populația ucraineană”, subliniază ofițerii de informații.

Reamintim că Ministerul Apărării al Federației Ruse a oferit luptătorilor ucraineni din Mariupol să depună armele și să se predea. Au refuzat să se predea. anterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că, dacă Rusia extermină armata ucraineană care apără Mariupol, atunci negocierile de pace ulterioare vor deveni imposibile.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.