două persoane au murit ca urmare a atacului asupra stației/foto UNIANCa urmare a atacului asupra stației, două persoane au fost ucise/foto UNIAN

Comandantul unității militare a Federației Ruse, care a confiscat centrala nucleară Zaporozhye, a fost informat despre suspiciune.

Acest lucru este raportat pe Facebook de către Biroul Procurorului General.

“În timpul gestionării procedurale a Procuraturii Generale, o suspiciune a fost raportată în lipsă comandantului unei unități militare a Serviciului Federal al trupelor Gărzii Naționale din Federația Rusă, cu încălcarea legilor și obiceiurilor de război (Partea 2 a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei)”, se arată în raport.

Potrivit anchetei, suspectul, în timp ce comanda unul dintre cele două grupuri tactice de batalion ale Forțelor Armate și Garda Națională a Federației Ruse, a ordonat un atac și confiscarea forțată cu arme a centralei nucleare Zaporozhye din Energodar.

Raportul spune că suspectul a participat direct la confiscare, știind că centrala nucleară, în conformitate cu cerințele dreptului umanitar internațional, este un obiect care conține forțe periculoase.

“Astfel de acțiuni reprezintă o amenințare directă la adresa vieții și sănătății civililor, contravin normelor articolului 56 din Protocolul adițional la Convenția de la Geneva din 12 August 1949, care interzice în mod explicit atacurile asupra centralelor nucleare în condiții de conflict armat”, notează Parchetul General.

Raportul spune că, în urma acestui atac, două persoane au fost ucise și structurile centralei nucleare au fost avariate.

reamintim că ocupanții maschează urmele bombardamentelor lor la centrala nucleară Zaporozhye.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.