Comisia Europeană se pregătește să ofere asistență macro Ucrainei/foto REUTERSComisia Europeană se pregătește să ofere asistență macro pentru Ucraina/foto de REUTERS

Comisia Europeană va prezenta în curând o propunere de a oferi Ucrainei asistență macrofinanciară de până la 9 miliarde de euro.

Acest lucru este menționat în Concluziile Consiliului European, aprobate la reuniunea șefilor de stat și de guvern ai statelor membre ale UE din 23 iunie la Bruxelles.

“Consiliul European ia act de faptul că Comisia Europeană va prezenta în curând o propunere de a oferi Ucrainei o nouă asistență macrofinanciară excepțională în valoare de până la 9 miliarde de euro în 2022. Ea solicită Comisiei să prezinte rapid propuneri de sprijin din partea UE pentru restaurarea Ucrainei în consultări cu parteneri internaționali, organizații și experți”, se arată în concluzii.

Reamintim că liderii țărilor UE au solicitat Consiliului UE să accelereze sprijinul militar pentru Ucraina. În prezent, suma totală a fondurilor alocate de UE pentru armament pentru Ucraina este de două miliarde de euro.

în special, în acest scop, liderii UE îndeamnă Consiliul UE să “lucreze rapid pentru a consolida în continuare sprijinul militar.”

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.