în Regiunea Luhansk, ca urmare a bombardamentelor inamice, conductele de gaz au fost avariate în două orașe/foto t.me/luhanskaVTSA

Conductele de gaz au fost avariate în Lisichansk și Popasnaya Luhansk regiune ca urmare a bombardamentelor de către ocupanții ruși.

Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, în telegramă.

În special, în Severodonetsk și Rubezhnoye, bombardamentul nu s-a potolit de seară, iar noaptea rușii au deschis focul spre Popasnaya și Lisichansk.

“Deci, în Lisichansk, o conductă de gaz și mai multe case au fost avariate. În Severodonetsk, flăcările au cuprins patru case, în Popasnaya – cinci și o casă au fost distruse, o conductă de gaz a fost distrusă în oraș. Numărul victimelor este specificat”, a spus Gaidai.

“De o săptămână, armata rusă împușcă cinic civili în orașele noastre, deschizând focul asupra caselor. Ei vizează în mod deliberat pe cei de la care nu va exista rezistență – femei și copii, vârstnici. Un militar cu bun simț va trage într-o casă pentru vârstnici? Din rezervor! Și rușii au făcut-o în mod intenționat. În Silex. Ce i-a împiedicat pe oamenii fără apărare la o vârstă respectabilă? Rușii distrug pe toată lumea fără întârziere”, a menționat șeful regiunii.

În ciuda acordurilor preliminare privind încetarea focului de la ora 9:00 pe 13 martie, armata rusă continuă să acopere așezările din Regiunea Luhansk, a declarat Gaidai în emisiunea teletonului de informații.”suntem gata să scoatem oamenii, există autobuze, Crucea Roșie ne ajută, dar este imposibil să facem acest lucru sub bombardament”, a spus el.

În plus, Gaidai a spus că una dintre cele două căi de evacuare a fost satul Liman, iar ocupanții au tras de-a lungul acestuia.

“Căile ferate și un tren au fost bombardate în estuar. Din păcate, un dirijor a fost ucis, al doilea a fost rănit. În ciuda faptului că este deja trecut de ora 9, bombardarea continuă în Rubezhnoye”, a spus el.

Gaidai a promis să se adreseze biroului președintelui și viceprim – ministrului-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk despre asigurarea regimului tăcerii.

Anterior, șeful adjunct al Departamentului de poliție de patrulare din Ucraina, Oleksiy Beloshytskyi, a declarat că în Popasna, ocupanții ruși au folosit muniție interzisă – fosfor.

înapoi la 6 martie, Rada Supremă Comisarul pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a declarat că mai mult de un milion de ucraineni au rămas fără gaz după ocupanții ruși tras pe conducte de gaz.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.