numărul copiilor care au murit după invazia rușilor a crescut în Ucraina/foto Unian, Viktor Kovalchuk

Începând cu ora 8:00 din 22 martie 2022, potrivit Registrului unificat al investigațiilor preliminare, precum și a altor surse care necesită confirmare, 117 copii au murit și 155 au fost răniți de la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina.

Acest lucru a fost raportat de către comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

Ea a menționat că este imposibil să se stabilească numărul real de copii morți și răniți din cauza faptului că forțele de ocupație luptă activ în orașele ucrainene.

Biroul Procurorului General a numit zonele în care cei mai mulți copii au suferit ca urmare a agresiunii militare a Federației Ruse.

Deci, potrivit UCP, 58 de copii au fost răniți în regiunea Kiev, Kharkiv – 40, Chernihiv – 31, Donetsk – 30, Mykolaiv – 24, Kiev – 16, Jitomir – 15, Kherson – 15 și Sumy – 14.

Ministerul observă că datele nu sunt definitive, având în vedere lipsa posibilității de a inspecta locurile de bombardare în locurile în care se desfășoară ostilități active și în teritoriile ocupate temporar.

Amintiți-vă că trupele rusești au intrat pe teritoriul Ucrainei în dimineața devreme a zilei de 24 februarie. Președintele țării agresoare, Vladimir Putin, a numit războiul împotriva Ucrainei o ” operațiune militară “și ar fi dezvăluit obiectivele sale -” demilitarizarea “și” denazificarea ” statului nostru.

Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare și mai târziu a atacat așezările pașnice, în special – Kiev, Harkov, Chernihiv, Donetsk, Nikolaev și Kherson. 

Procuratura Generală a raportat pe 20 martie că 115 copii au murit deja în țara noastră ca urmare a agresiunii Federației Ruse și peste 140 au fost răniți.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.