sentință ilegală condamnată în Consiliul Europei/foto UNIANConsiliul Europei a condamnat sentința ilegală/foto UNIAN

Secretarul General al Consiliului Europei, Maria Pejcinovic-Buric, condamnă impunerea pedepsei cu moartea asupra a trei străini de către ocupanții din Donbas.

Acest lucru este menționat în declarația lui Pejcinovic-Buric pe site-ul web al Consiliului Europei.

“Condamn cu fermitate condamnările la moarte impuse în orașul ucrainean ocupat Donețk. Condamnarea la moarte este incompatibilă cu demnitatea umană și constituie un tratament inuman și degradant. Acest lucru nu își are locul pe continentul European”, notează secretarul general al Consiliului Europei.

În numele Consiliului Europei, ea solicită aderarea la principiile europene generale privind drepturile omului, deoarece decizia privind pedeapsa cu moartea este incompatibilă cu aceste principii.

Citește și:  unul dintre britanicii condamnați la moarte de militanții RPD are cetățenia ucraineană-Bellingcat Unul dintre britanicii condamnați la moarte de militanții “DNR” are cetățenia ucraineană-Bellingcat  Ucraina investighează pedeapsa cu moartea impusă de ocupanți asupra a trei voluntari străini Ucraina investighează pedeapsa cu moartea impusă de ocupanții pe trei voluntari străini în Marea Britanie au reacționat la decizia militanților RPD de a executa voluntari străini în Marea Britanie au reacționat la decizia militanților RPD de a executa voluntari străini

După cum a raportat UNIAN, așa-numita “Curte Supremă” a grupului armat ilegal “DNR”, controlat de Kremlin, a condamnat la moarte trei prizonieri străini care au luptat ca parte a Forțelor Armate ale Ucrainei. Vorbim despre doi britanici-Sean Pinner și Aiden Eslin, precum și cetățeanul marocan Saadoun Brahim. Toți au semnat contracte cu Forțele Armate ale Ucrainei înainte de începerea unei invazii pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că străinii capturați se bucură de drepturile prizonierilor de război, deoarece au semnat contracte cu Forțele Armate ale Ucrainei.

“Toți străinii care luptă pe teritoriul ucrainean ca parte a Forțelor Armate ale Ucrainei sunt militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Și în conformitate cu dreptul umanitar internațional, acestea sunt supuse statutului juridic al combatanților”, a comentat situația reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.