Regiunea Kherson poate fi eliberată rapid de invadatori, potrivit Consiliului regional local/foto Unian, Nemesh JanosRegiunea Herson poate fi eliberat rapid de invadatori , potrivit Consiliului regional local/foto UNIAN, Nemesh Janos

Micile victorii ale unităților forțelor armate ale Ucrainei din Regiunea Herson dau speranță că regiunea va fi în curând eliberată de invadatori.

Președintele Consiliului Regional Kherson, Alexander Samoylenko, a spus acest lucru în aerul teletonului de informații.

“Situația din Regiunea Herson de astăzi este prudent optimistă, deoarece micile victorii pe care Forțele Armate ale Ucrainei le desfășoară astăzi în nord și în direcția Mykolaiv ne oferă posibilitatea de a spera că în viitorul apropiat vom fi deja eliberați și vom fi într-o Ucraina liberă”, a subliniat el.

Potrivit lui Samoylenko, oamenii au rezistat încă din primele zile ale ocupației, rezistența apare sub diferite forme, dar aceasta este o respingere completă a ocupanților.

Samoylenko a menționat că oamenii ar trebui să părăsească regiunea și, dacă nu au o astfel de oportunitate, ar trebui să-și amenajeze adăposturi pentru a supraviețui.

“Sper cu adevărat că nu vor exista lupte de stradă – locația orașului (Kherson) este de așa natură încât va fi dificil pentru inamic să o țină. Și, în general, regiunea Kherson este situată pe o câmpie, astfel încât inamicul nu are unde să se ascundă, în ciuda a trei linii de apărare, două linii. Sunt sigur că nu vor fi lupte mari. Dacă forțele noastre armate câștigă impuls, le vor conduce la granița nu numai cu Crimeea, ci și la granița cu Federația Rusă”, a spus el.

Reamintim, la 1 iunie, președintele Ministerului Apărării, Alexander Motuzyanik, a declarat că unitățile Forțelor de apărare, datorită acțiunilor contraofensive, au obținut un succes parțial în regiunea Herson.el a menționat că în zonă inamicul încearcă să țină liniile ocupate, echipând a doua și a treia linie de apărare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.