ca urmare a unui contraatac în sudul Krivoy Rog, 63 de ocupanți au fost distruși/ua.depositphotos.com Ca urmare a unui contraatac în sudul Krivoy Rog, 63 de ocupanți au fost distruși/ua.depositphotos.com

Ca urmare a contraatacului din sudul Krivoy Rog, 63 de ocupanți și 19 unități de echipament inamic au fost distruse.

Acest lucru a fost anunțat de către șeful administrației militare a Krivoi Rog Alexander Vilkul.

Potrivit acestuia, săptămâna a fost foarte stresantă atât pentru Krivoy Rog, cât și în general în această direcție.

Astfel, în timpul săptămânii, Kryvyi Rih a fost supus de două ori grevelor cu rachete, iar miercuri trei rachete de croazieră au ajuns pe teritoriul uneia dintre întreprinderile industriale.

“Ieri, după ora 20:00, inamicul a lovit mai multe rachete pe teritoriul uneia dintre întreprinderile industriale din zona industrială Krivoy Rog. Planta este aproape distrusă. Pe tot parcursul nopții și dimineții, unitățile de salvare au eliminat incendiul și alte consecințe. Slavă Domnului, nu au existat și victime, momentan acest lucru este sigur. Toate dărâmăturile au fost demontate”, a spus Vilkul.

El a subliniat că inamicul continuă să tragă de-a lungul întregii linii de contact, în timp ce ocupanții folosesc toate tipurile de lansatoare multiple de rachete, artilerie cu butoi, tancuri, mortare și avioane de luptă și, de asemenea, continuă să folosească muniții cu cluster și fosfor interzise de Convenția de la Geneva.

astăzi inamicul trăgea în zona așezărilor Trudolyubovka, Malaya Gear, Dobryanka, Knyazevka, Tokarevo.

“În timpul săptămânii, Maryanskoye, Koshevoye, periferia Apostolovo, Bolshaya și Malaya Kostroma, Novovorontsovka, Osokorovka, Novoaleksandrovka și alte așezări au fost, de asemenea, decojite. Ca urmare a bombardamentului, o grădiniță, o biserică și clădiri rezidențiale au fost avariate, printre altele. Orcii continuă tactica pământului ars. Din păcate, există civili răniți”, a adăugat șeful administrației militare.

Potrivit lui, în același timp, situația din direcția Kryvyi Rih a frontului rămâne tensionată, dar stabilă și controlată.

“Un contraatac de succes a fost efectuat în sudul Krivoy Rog. 63 de ocupanți și 19 unități de echipament inamic au fost distruse, inclusiv tancuri moderne T-72, sistemul de rachete cu lansare multiplă Grad, artilerie, elicoptere și un avion SU-35”, a spus Vilkul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.