” Refuseniks ” din armata rusă nu au voie să meargă acasă, dar sunt ținuți în arest/foto REUTERS

Contractorii ruși care nu doresc să continue lupta cu Ucraina sunt reținuți pe teritoriul ocupat al regiunii Luhansk.

Acest lucru a fost raportat de tatăl unuia dintre soldați către Insider.

S-a dovedit că militarilor li s-a promis o vacanță cu posibilitatea de a refuza să participe la război după trei luni de serviciu. Cu toate acestea, când contractanții au vrut să se întoarcă acasă, au fost aduși în orașul Bryanka, unde au fost arestați de mai bine de o lună.

“Am câștigat înapoi trei luni, au trebuit să plece acasă. Au fost trimiși din Lugansk și duși acolo. Ei au fost puși în procuratură, unde militarii din Lugansk se ocupă de soldații ruși care au scris o respingere a războiului. Acești oameni îi țin acolo pentru că au refuzat”, a spus bărbatul.

Soldații care vin de acolo vorbesc despre gropi și tortură.

“Da, este mai bine să-ți dai sufletul lui Dumnezeu decât să te întorci acolo. Nu mai vor să fie până la urechi în sângele prietenilor și ofițerilor apropiați”, a explicat el reticența armatei de a merge la război.

Fiul acestui om a semnat contractul chiar înainte de începerea invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina. Ulterior, a fost emis un ordin de trimitere a contractanților timp de trei luni la așa-numita “operațiune specială”. Potrivit acestuia, conducerea rusă a transferat responsabilitatea pentru reținerea “refuzenicilor” militanților “LNR”.

reamintim, mai devreme a fost raportat că Rusia este urgent în căutarea pentru 20 de mii de contractori care doresc să moară în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *