contraofensiva AFU din regiunea Kharkiv va afecta cursul războiului /fotografia Statului Major General AFUcontraofensiva AFU din regiunea Kharkiv va afecta cursul războiului/fotografia Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina

Forțele de apărare ucrainene continuă să contraatace cu succes ocupanții din regiunea Harkov. Ieri au reușit să elimine invadatorii din patru sate la nord și nord-est de la Harkov. Această contraofensivă ar putea schimba ritmul războiului.

Această opinie este exprimată de analiștii occidentali și de experții militari, informează Sky News.

Ieri, într-o adresă de seară, președintele Vladimir Zelensky a cerut societății să nu facă presiuni asupra armatei și autorităților, cerând victorii în fiecare zi. În același timp, el a confirmat succesul apărătorilor ucraineni din regiunea Harkov. Ocupanții sunt împinși cu încredere înapoi la granița cu Federația Rusă.

Soldații ucraineni se apropie de rutele de aprovizionare din spate, sprijinind principalele forțe de atac inamice spre sud. Avansul suplimentar al armatei lui Putin este amenințat.

“Ucrainenii se apropie de granița cu Rusia. Deci, toate succesele obținute de ruși în primele zile în nord-estul Ucrainei se îndepărtează treptat”, a declarat Neil Melvin de la Centrul Analitic RUSI din Londra.

Analiștii britanici sunt încrezători că acum armata lui Putin va arunca forțe pentru a-și proteja liniile de aprovizionare. Dacă aceste rute logistice sunt pierdute, toate încercările de a avansa rușii adânc în Ucraina vor fi amenințate.

“Rușii trebuie să-și retragă o parte din forțele lor de pe axele care duc la controlul asupra Donbass, din cauza a ceea ce s-a întâmplat lângă Harkov. Și acest lucru evidențiază doar problemele pe care le au”, a declarat generalul pensionar Jack Keen, șeful Centrului Analitic al Institutului pentru studiul războiului.

contraofensiva AFU în regiunea Kharkiv

Pe 5 mai, forțele de apărare ucrainene au lansat acțiuni contraofensive în direcțiile Harkov și Izyum.

După cum a raportat UNIAN, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, începând cu ora 18:00 din 10 mai, o serie de așezări din regiunea Harkov au fost eliberate de ocupanții ruși. Ocupanții au fost eliminați din așezările Cherkassk Tishki, tishki rus, Rubezhnoye și Bayrak.

De asemenea, este raportat că, din cauza pierderilor semnificative pe teritoriul regiunii Harkov, unitățile ocupanților sunt retrase în Rusia pentru restaurare. În plus, o parte semnificativă a personalului serviciului militar din contractul rămas a scris rapoarte pentru concediere.

ISW a raportat că contraofensiva AFU s-a extins în continuare la nord-estul Harkovului și este probabil să avanseze la granița cu Rusia în următoarele zile sau săptămâni.

Cu toate acestea, ocupanții ruși au decis să-și păstreze pozițiile la periferia Harkovului cu orice preț. Pentru a face acest lucru, grupuri tactice suplimentare de batalion sunt trase în regiunea Belgorod.

Astăzi, Institutul pentru studiul războiului a declarat că forțele de apărare ucrainene și-au continuat contraofensiva la nord de Harkov și i-au împins pe ocupanți la granița Federației Ruse. Soldații au reușit să elibereze mai multe așezări. Ei conduc ocupanții la granița cu Federația Rusă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *