APU advance în sud, eliberating captured territories /foto REUTERSAPU advance în sud, eliberating captured territories/foto REUTERS

Observatorul militar-politic al Grupului de rezistență informațională, Alexander Kovalenko, a evaluat probabilitatea unei mari contraofensive a Forțelor Armate din Ucraina.

El și-a exprimat opinia cu privire la această problemă în aerul canalului 24.

El crede că o contraofensivă majoră pe toate fronturile este în prezent imposibilă. Cel mai probabil, atacul APU va avea loc în direcții separate.”nu va exista o contraofensivă mare a Forțelor Armate ale Ucrainei ca atare”, a spus Kovalenko.

potrivit expertului, situația din față se schimbă în mod constant, iar Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina ar trebui să revizuiască în mod regulat scenariile acțiunilor sale.

Anterior, direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a declarat că Rusia transferă un număr mare de trupe în sud din cauza contraofensivei Forțelor Armate din Ucraina. Vorbim despre grupurile tactice aeriene care au fost staționate în Donbasul ocupat. 

“Ei cresc numărul trupelor lor, pregătindu-se pentru contraofensiva noastră și, eventual, pregătindu-se să lanseze propria lor ofensivă. Sudul este cheia pentru ei, în primul rând din cauza Crimeei. Acum, armata rusă încearcă să-și consolideze pozițiile în zonele ocupate din sudul țării noastre, sporind activitatea în zonele relevante”, a declarat Vadim Skibitsky, reprezentant al GUR.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.