există sute de civili pe teritoriul întreprinderii/foto:”Asociația Severodonetsk”Azot”

Viceprim-ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar Irina Vereshchuk a vorbit despre condiția în care este posibilă organizarea unui coridor umanitar de la uzina Azot din Severodonetsk.

după cum raportează corespondentul UNIAN, Vereshchuk a raportat acest lucru la un briefing.

Ea a spus că uzina Azot nu are adăposturi pentru bombe sau pasaje subterane sau adăposturi.

“Acum, acei oameni care sunt acolo, ei sunt în mare pericol. Cu toate acestea, am solicitat deschiderea unui coridor umanitar de la Azot”, a spus Vereshchuk și a adăugat că a fost planificată utilizarea unuia dintre poduri, care nu fusese încă complet distrus de ocupanții ruși, pentru a duce oamenii la Lisichansk.

“Astăzi, dacă înțeleg corect, pentru că situația se schimbă constant, sunt aproximativ 300 de oameni acolo”, a menționat ministrul.

Potrivit acesteia, organizațiile internaționale și, în special, Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii ar trebui implicate în deschiderea unui coridor umanitar.

“Prima condiție necesară este bunăvoința oamenilor. Nu putem forța oamenii să plece. Nu-i putem forța să ia nicio măsură. Acest lucru este făcut de ocupant. El forțează, scoate cu forța și pune presiune asupra oamenilor. Putem face acest lucru numai dacă oamenii arată o astfel de voință, așa cum a fost la Azovstal. De îndată ce civilii s-au apropiat de noi și au spus că vor să plece, am început imediat să facem acest lucru. În acest caz, știu că există un număr foarte mic de oameni care doresc să părăsească Azot”, a spus ea.

Potrivit lui Vereshchuk, armata ucraineană a promis să facă videoclipuri scurte cu acei oameni care doresc voluntar să plece.

“Dacă se întâmplă acest lucru, desigur, vom continua să străpungem coridorul de la Azot. Dar faptul că situația este incredibil de complicată este adevărată. Populația civilă de acolo suferă foarte mult”, a subliniat vicepremierul.

După cum a raportat UNIAN, pe 17 iunie, șeful administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, a declarat că acum este imposibil și pur și simplu periculos să ieșiți fizic de pe teritoriul uzinei Azot din Severodonetsk din cauza bombardamentelor și luptelor constante. În adăpost sunt 568 de persoane, inclusiv 38 de copii.

Potrivit acestuia, luna trecută acestor persoane li s-a oferit să evacueze, dar au refuzat.șeful regiunii a subliniat că ieșirea din uzină este posibilă numai dacă există o încetare completă a focului.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.