Sexton notează că numărul exact de militari rămași sub dărâmături este necunoscut/screenshot Sexton notează că numărul exact de soldați rămași sub dărâmături este necunoscut/screenshot

Comandantul adjunct al regimentului Azov Svyatoslav Palamar a vorbit despre situația de la uzina Azovstal din Mariupol ocupat. Potrivit acestuia, atât armata rusă, cât și cea ucraineană mor în fiecare zi.

el a spus despre acest lucru într-un interviu acordat BBC.

“Chiar acum există bombardamente intense, bombardamente din avioane, artilerie de baril, așa-numitele “șerpi ai Munților” funcționează (lansatoare de rachete care eliberează rachete pentru a detona minele – Ed. ). În ultima noapte, am numărat mai mult de 25 de ieșiri de avioane care au aruncat bombe. Acestea sunt, în special, trei bombardiere strategice, acestea sunt tancuri, infanterie, mortare, lunetiști, mitraliere și altele asemenea”, a spus sextonul.

Potrivit acestuia, nu există încetare a focului la uzină.

“Aceasta este o situație foarte dificilă. Nu există încetare a focului. Dacă vom putea scoate răniții astăzi, nu știm. Un fel de negocieri continuă. Vor fi îndeplinite acordurile? E greu de spus. Răniții trebuie evacuați cât mai curând posibil. Astăzi (8 mai-ed.) sunt mulți morți și răniți din nou. Acestea sunt consecințele acțiunilor trupelor Federației Ruse. Nu mai avem instrumente chirurgicale. Nu există posibilitatea de a oferi îngrijiri medicale calificate”, a spus el.

sextonul notează că numărul exact al soldaților rămași sub dărâmături este necunoscut.

“Nu voi anunța numărul morților. Crede-mă, vorbim despre sute de militari ucraineni. Aproximativ 600 de persoane au fost rănite. Dar această cifră crește în fiecare zi, la fel și numărul de decese. Nici măcar nu știm exact câte corpuri militare nu am putut lua de sub aceste dărâmături. Cred că și partea rusă trebuie să-și ajute armata ucisă. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de o încetare a focului și de un acord privind colectarea cadavrelor morților de către ambele părți. E deja cald afară acum. Corpurile încep să se descompună și să otrăvească totul”, a spus el.

De asemenea, potrivit acestuia, un număr mare de militari mor din cauza lipsei unui nivel adecvat de medicină.

“Militarii noștri mor în fiecare zi din cauza rănilor grave. Nu avem suficiente antibiotice, pansamente, nu avem aer curat. Spitalul nostru este bombardat. Avem o mulțime de shell-șocat. Avem o mulțime de oameni uciși ca urmare a bombardamentelor. Situația este pur și simplu catastrofală”, a subliniat sextonul.

el a subliniat încă o dată că răniții ar trebui evacuați imediat.

“Pentru aceasta, la rândul său, este necesar ca comandantul nostru-șef să depună toate eforturile, să apeleze la toate organizațiile internaționale pentru a-i ajuta pe soldații noștri. Crede-mă, o merită. Sperăm că vom putea ajunge la un acord. În orice armată a lumii, conform convențiilor de la Geneva, este obișnuit să nu tragi în spitale. Chiar și mobil, chiar staționar. Avem o situație diferită. Dar sperăm că, datorită intervenției unei terțe părți, va fi posibilă soluționarea acesteia și evacuarea răniților, necombatanților. Vorbim despre medici care au nevoie și de ajutor”, a subliniat sextonul.

Amintiți-vă că regimentul Azov l-a acuzat pe comandantul pușcașilor marini că a încercat să scape de Mariupolul asediat.

ajuta proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *