Ucraina a reacționat la crima de război sângeroasă a Federației Ruse din Yelenovka /foto UNIANUcraina a reacționat la crima de război sângeroasă a Federației Ruse din Yelenovka/foto UNIAN

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a cerut partenerilor Ucrainei să răspundă crimelor de război ale rușilor din colonia din Yelenovka, unde sunt deținuți prizonierii ucraineni.

A scris despre asta pe Twitter.

ministrul a cerut recunoașterea Federației Ruse ca stat terorist.

“Rușii au comis o altă crimă de război teribilă trăgând într-o unitate corecțională din Yelenovka ocupată, unde dețineau prizonieri de război ucraineni. Fac apel la toți partenerii să condamne cu asprime această încălcare gravă a dreptului internațional umanitar și să recunoască Federația rusă ca stat terorist”, a scris el.

Reamintim, Statul Major General a declarat astăzi că inamicul își continuă metodele de propagandă de război informațional pentru a acuza Forțele Armate ale Ucrainei de bombardarea infrastructurii civile și a populației, ascunzându-și astfel acțiunile insidioase.

Statul Major General observă că unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei nu au lansat rachete și lovituri de artilerie pe Yelenovka, bombardarea instituției corecționale din acest sat a fost efectuată de armata rusă pentru a ascunde tortura prizonierilor și execuțiile.

“Forțele Armate ale Ucrainei respectă pe deplin principiile și respectă normele dreptului umanitar internațional, nu au efectuat niciodată și nu efectuează bombardarea infrastructurii civile, în special a locurilor în care colegii prizonieri de război sunt susceptibili să fie ținuți”, a subliniat Statul Major General.

Ei au menționat că consecințele bombardamentului sunt clarificate.

consilierul șefului Biroului prezidențial Mikhail Podolyak a spus că greva asupra coloniei din Elenovka este o provocare extrem de cinică a Trupelor de ocupație rusești.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.