în Parlamentul Canadian, acțiunile Federației Ruse în Ucraina au fost recunoscute ca genocid/ilustrația REUTERS

Miercuri, 27 aprilie, Parlamentul Canadian a decis că acțiunile Federației Ruse în Ucraina ar trebui numite genocid.

Parlamentarii au votat în unanimitate pentru o astfel de decizie, scrie Reuters.

Potrivit agenției, membrii Parlamentului au declarat că există” suficiente dovezi ale crimelor de război sistematice și masive împotriva umanității ” comise de Federația Rusă.

Rezoluția privind recunoașterea acțiunilor Rusiei în Ucraina drept genocid a fost înaintată Camerei Comunelor de către deputatul Heather McPherson, relatează Ukrinform.

“Având în vedere cantitatea semnificativă de dovezi clare ale crimelor de război sistematice și numeroase… comise împotriva ucrainenilor de către forțele armate ale Federației Ruse la instrucțiunile președintelui Vladimir Putin și ale membrilor parlamentului rus… Camera Comunelor din Canada recunoaște că Rusia comite genocid împotriva poporului ucrainean”, se arată în document.

Amintiți-vă că trupele ruse au invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie.

Inamicul a bombardat mai întâi instalațiile militare, apoi a atacat civili în mai multe orașe. În special, locuitorii din Kiev, Chernihiv, Odessa, Kharkiv, Kherson, Mykolaiv și Mariupol au intrat sub foc.

Potrivit datelor oficiale, peste 20 de mii de oameni au fost uciși doar în Mariupol.

un număr de țări au pedepsit Federația rusă pentru războiul cu Ucraina – a impus noi sancțiuni.

pe 14 aprilie, Rada Supremă a recunoscut acțiunile Federației Ruse și ale armatei sale în țara noastră ca genocid al poporului ucrainean.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.