prin Podul Crimeei și peninsula Crimeei există livrări de arme către întregul sud ocupat de ucraineni/foto: UNIANPrin Podul Crimeei și Peninsula Crimeei, livrările de arme sunt livrate întregului Sud ocupat de ucraineni/foto: UNIAN

Donbass și Crimeea sunt teritoriul Ucrainei, conform dreptului internațional. Faptul că Rusia le-a declarat proprii nu înseamnă nimic. Problema utilizării armelor împotriva obiectelor din Crimeea este evidentă.

Potrivit diplomatului, șeful Centrului pentru studii Ruse, fostul ministru al Afacerilor Externe al Ucrainei Volodymyr Ogryzko în timpul unei discuții pe redactorul-șef, decizia privind utilizarea armelor este luată de personalul militar.

“Am încredere în Statul Major și în liderul său, care demonstrează o abordare foarte rezonabilă a ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă. Din punct de vedere militar, după cum explică experții, acest lucru (o lovitură pentru Crimeea-ed.) este de o importanță fundamentală, deoarece prin Podul Crimeei și Peninsula Crimeei există livrări de arme către întregul ucraineansudul ocupat. Dacă nu există Podul Crimeei și baza navală din Sevastopol și alte orașe din Crimeea este lichidată, atunci amenințarea pentru sudul Ucrainei va dispărea. Atunci Rusia nu va putea restrânge ofensiva APU. Apoi, eliberarea teritoriilor noastre din sud, inclusiv Crimeea, devine absolut realistă”, spune expertul.

Citește și:  Rusia trebuie să se retragă din Crimeea dacă dorește să păstreze flota-Ministerul Apărării din Ucraina Rusia trebuie să se retragă din Crimeea dacă dorește să păstreze flota-Ministerul Apărării al Ucrainei un politolog american a cerut brusc Occidentului să ajute Ucraina să bombardeze Podul Crimeei Un politolog din Statele Unite a cerut brusc Occidentului să ajute Ucraina să bombardeze Podul Crimeei fără îndoială: expertul a explicat Dacă Ucraina poate distruge podul Crimeei “Fără îndoială”: expertul a explicat Dacă Ucraina poate distruge podul Crimeea

Ogryzko este sigur că astfel de greve ar trebui să fie cauzate, și mai devreme cu atât mai bine.

“Moscova amenință că va lansa un atac nuclear asupra Ucrainei, dar cred că chiar și cei care stau lângă Putin nu-i vor permite niciodată să apese butonul nuclear, pentru că va însemna sfârșitul lui și al celor care sunt lângă el. Și ei, spre deosebire de Putin, încă mai doresc să trăiască o viață Occidentală normală. În ceea ce privește teritoriul Federației Ruse… Dacă Rusia lovește pe teritoriul Ucrainei, atunci, îmi pare rău, în război ca în război. Adică, dacă rușii pot ucide mii de oameni nevinovați în Ucraina, dacă pot bombarda orașele ucrainene, le pot distruge și șterge de pe fața pământului, dacăDacă spitalele pot fi bombardate, este normal? Nu putem lovi, de exemplu, la un aerodrom de lângă Voronezh, astfel încât o altă escadrilă să nu ia în aer și să înceapă să bombardeze orașele ucrainene? De ce ar trebui să punem întrebarea în acest fel? Nu am atacat Rusia, nu-i așa? Acțiunile noastre sunt o apărare împotriva agresiunii. Și dacă știm că există arme folosite împotriva Ucrainei la o instalație militară, că sistemele de rachete sau aeronavele au sediul la o instalație militară, avem un drept absolut, consacrat în articolul 51 din Carta ONU, la autoapărare”, spune Ogryzko.

Drept urmare, notează expertul, aplicarea unor astfel de greve pe teritoriul Federației Ruse nu este un atac asupra unui stat străin – este o apărare împotriva unui atac al acestui stat.

“V-aș sfătui să CITIȚI Rezoluția Adunării Generale a ONU” definiția agresiunii”, adoptată în 1974. Conține șapte definiții ale agresiunii. Tot ceea ce face Rusia pare să fie scos din această rezoluție. Prin urmare, avem tot dreptul la autoapărare și, în consecință, să lovim teritoriul inamicului, astfel încât acesta să nu ne mai atace”, a rezumat Ogryzko.

După cum a raportat UNIAN, pe 16 iulie, consilierul șefului OP Alexey Arestovich a spus că podul Crimeei așteaptă soarta “turnurilor Boiko”.

după aceea, deputatul Dumei de Stat din “regiunea Crimeei” Mikhail Sheremet a amenințat cu o “lovitură zdrobitoare” la Kiev dacă Ucraina atacă Podul Crimeei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.