nu vă puneți din nou în pericol/fotografia serviciului de urgență de Stat din Kiev

Din 24 februarie, majoritatea ucrainenilor au trebuit să trăiască în condiții de război. În astfel de momente dificile, este extrem de important să urmați reguli simple care vor ajuta la salvarea vieților.

9 sfaturi pentru a asculta pentru a supraviețui în condiții de război, autorul canalului Instagram numit bezdomnie.ua .

Regula 1: nu intrați în panică

În condiții de război, este important să păstrați calmul cât mai mult posibil. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați nu numai psihicul, ci și psihicul rudelor, prietenilor și tuturor oamenilor din apropiere.

Regula 2: nu ieși afară în timpul stingerii și luptelor de stradă

Nu vă puneți din nou în pericol. În timpul războiului, când există o stare de asediu, oricine poate trezi suspiciuni dacă este pe stradă.

Regula 3: nu urca în subsol și în alte locuri improprii pentru bombardarea

În cazul atacurilor aeriene și al altor atacuri ale inamicului, o persoană riscă să fie sub dărâmături dacă se ascunde într-un subsol neintenționat pentru adăpost. În astfel de subsoluri, riscurile de a muri sunt mult mai mari.

Regula 4: respectați regula celor doi pereți

În cazul “sosirii”, primul perete ia lovitura. Și al doilea perete poate proteja o persoană de fragmente. 

regula 5: nu vă apropiați de windows

Când luptele de stradă au loc pe stradă sau există riscul de bombardare, a fi la ferestre uneori crește riscurile. O persoană poate obține o rană de șrapnel sau poate fi rănită dacă sticla este lovită de o undă de șoc.

regula 6: monitorizați nivelul de încărcare al telefonului mobil

În condiții de război, o casă, o stradă sau un oraș pot fi dezactivate în orice moment. Prin urmare, telefonul trebuie să fie întotdeauna încărcat. În cazul unei întreruperi, smartphone-urile moderne pot “trăi” fără reîncărcare nu atât de mult, așa că ar trebui să vă faceți griji în avans despre cum să nu pierdeți legătura cu cei dragi. Puteți ține două telefoane, le puteți folosi pe rând.

Regula 7: monitorizarea cantității de provizioane pregătite și, dacă este necesar, refacerea stocurilor

Fără hrană, o persoană își va pierde rapid puterea și nu va putea să se gândească la siguranța sa. Este extrem de important să controlați volumul stocurilor și să cumpărați în mod regulat (dacă este posibil) mai multe produse. Merită să luați în considerare ceea ce puteți mânca în absența luminii, a apei și a gazului. Gustările, fructele uscate, conservele și așa mai departe sunt perfecte.

Regula 8: stați noaptea cu luminile stinse pentru a nu atrage jefuitorii

În timpul războiului, mulți jefuitori încearcă să intre în casele în care trăiesc oamenii. La urma urmei, potrivit tâlharilor, vor exista cu siguranță provizii alimentare, bani și alte lucruri care atrag hoții. Dacă luminile sunt stinse în casă, atunci jefuitorii ar putea crede că oamenii au plecat acolo și au luat totul cu ei. 

regula 9: încercați să dormiți, să mâncați și să beți suficientă apă pentru a nu se epuiza

Fiecare persoană care se află în prezent în război trebuie să-și amintească că luptele se vor opri mai devreme sau mai târziu, dar nu va fi ușor să restabiliți sănătatea ruinată din cauza foametei și a stresului.Anterior, UNIAN a raportat deja mai detaliat despre regula a doi pereți și care loc în casă este cel mai sigur în caz de explozie.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.