de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei sângeroase a lui Putin, acele regiuni din Ucraina care anterior erau considerate fără speranță pro-ruse urăsc acum “lumea rusă” cel mai mult.

Marele oraș industrial și, până de curând, predominant vorbitor de limbă rusă Dnipro, din primele zile ale războiului, s-a mobilizat în toate direcțiile – militar, medical, mâncare voluntară, informații și altele asemenea. Toată lumea în locul lor încearcă să ajute și să fie cât mai utilă în acest moment dificil pentru patria noastră.

ofensiva aeriană a invadatorilor a ajuns pe Nipru

Orașul a devenit primul punct de tranzit relativ sigur pentru multe mii de refugiați, majoritatea femei și copii din regiunile învecinate, care ard din scoici rusești nemiloase. Cu toate acestea, sâmbătă dimineața, 12 martie, ofensiva aeriană a invadatorilor a ajuns la Nipru…

Ca urmare a trei atacuri cu rachete ghidate aerian, o clădire de apartamente, serviciul de migrație raională și clădirea Administrației raionale, o fabrică de încălțăminte cu două etaje au fost avariate. De asemenea, o cochilie a lovit lângă o grădiniță. Nu există facilități militare pe acest teritoriu.

După un astfel de act terorist și criminal, locuitorii orașului și-au dat seama în cele din urmă că invadatorii au venit să distrugă nu numai armata, autoritățile centrale și locale, ci urăsc toți cetățenii independenți și iubitori de libertate din Ucraina. Trupele sângeroase ale lui Putin au venit cu răutate pentru a distruge totul în calea lor. Și nu le pasă dacă este o maternitate cu femei însărcinate sau o grădiniță cu copii.

Din fericire, nu au existat victime în masă după ultima lovitură de rachete de pe Nipru, deoarece sistemul de apărare aeriană al orașului a funcționat. Dar, din păcate, nu au putut fi evitate complet. În urma unui atac aerian care a dus la o explozie la o fabrică de încălțăminte, un angajat al companiei, Viktor Polishchuk, în vârstă de 64 de ani, a fost ucis. 

Desigur, dimineața rachetei “rise” de la ocupanții ruși a venit ca un șoc pentru civilii orașului, dar nu există panică în rândul oamenilor, orașul se adaptează puțin la noile realități ale vieții și este gata să lupte. Nimeni nu este gata să dea o crumbă în țara lor natală, toată lumea este hotărâtă să dea inamicului în dinți!

Acest lucru este evidențiat de cozile din apărarea teritorială a orașului și de un număr mare de persoane care doresc să se alăture muncii voluntare și altor inițiative utile pentru a ajuta civilii și militarii.

De asemenea, este important să se respecte regulile de siguranță care provin de la autoritățile centrale și locale.

Ucrainenii sunt îndemnați să nu posta fotografii și clipuri video de pe site-urile de explozie pe rețelele sociale

Primarul orașului, Boris Filatov, după ofensiva cu rachete, a îndemnat din nou cetățenii să nu posteze fotografii și videoclipuri de pe site-urile exploziei pe rețelele de socializare, contribuind astfel din greșeală la ocupanții ruși. Același lucru este valabil și pentru cetățenii din întreaga Ucraina.

O astfel de acțiune neintenționată poate provoca și mai multe victime și distrugeri nevinovate. Din fericire, cetățenii ascultă. Astfel de lucruri devin din ce în ce mai puțin în rețelele sociale.

Viabilitatea economică a unui mare oraș industrial se recuperează treptat și după începerea unei invazii pe scară largă. Antreprenorii continuă să lucreze, cetățenii merg la muncă, oferind infrastructură importantă, funcții sociale și alimentare ale orașului. Nu există cozi mari în magazine, produsele de bază sunt întotdeauna disponibile. De asemenea, nu există o migrație mare către regiunile vestice sau țările vecine prietenoase printre localnici.

Majoritatea locuitorilor orașului urmăresc îndeaproape știrile, chiar și în mijlocul nopții, în cazul unei alerte aeriene, se mută în adăpost sau în locuri mai sigure din casele lor.

Autoritățile locale, forțele armate, Ministerul Apărării, organizațiile de voluntari și toți cetățenii țin orașul sub control fiabil.

Acum a devenit neimportant cine este un susținător, care partid politic, care a vorbit în ce limbă, indiferent dacă vorbește, cine lucrează în ce poziție… Toată lumea s – a unit pentru a atinge un obiectiv comun-de a învinge inamicul sângeros agresiv și de a apăra suveranitatea și independența Ucrainei. Și Nipru, ca și alte orașe ale frumoasei noastre țări mândre, va sta!

Bogdan Slutsky

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.