Vadim Shishimarin/foto Unian (Vyacheslav Ratinsky) Vadim Shishimarin/foto Unian (Vyacheslav Ratinsky)

Curtea de Apel din Kiev a schimbat sentința militarului Federației Ruse Vadim Shishimarin, care a ucis un civil în regiunea Sumy. 

Acest lucru este raportat înserviciul de presă al Curții de apel Kiev.

Astăzi, completul de judecători al camerei judiciare pentru examinarea cauzelor penale a considerat un recurs depus de apărare împotriva verdictului Tribunalului Raional Solomensky din Kiev, prin care Șișimarin a fost găsit vinovat de încălcarea părții 2 a articolului 438 “încălcarea legilor și obiceiurilor de război legate de crimă premeditată” și condamnat la închisoare pe viață.

Instanța a satisfăcut parțial recursul. Verdictul Tribunalului Raional Solomenskiy din Kiev din 23 mai 2022 a fost schimbat, atribuindu-i o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

Citește și:  Zelensky a acuzat Federația Rusă că a planificat o grevă pe Yelenovka în avans Zelensky a fost acuzat de Federația Rusă că a planificat o grevă pe Yelenovka în avans  armata rusă este sortită să învingă în Ucraina-general American Armata rusă este sortită să învingă în Ucraina-General american Germania va oferi Ucrainei 16 tancuri Biber (foto) Germania va oferi Ucrainei 16 tancuri Biber (foto)

După cum a raportat UNIAN mai devreme, Vadim Shishimarin a fost condamnat pentru uciderea unui civil în regiunea Sumy. Aceasta este prima teză a unui ofițer militar rus de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă.

În timpul rostirii ultimului cuvânt în instanță, el a spus că sa pocăit.

“în acel moment am fost nervos, se luptau și nu am vrut să ucid. Dar sa întâmplat… de-a lungul timpului, mi-am dat seama că este mai bine să mă predau”, a spus ocupantul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *