Curtea Internațională de Justiție de la Haga se va pronunța asupra războiului din Ucraina pe 16 martie/foto UNIAN

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a anunțat data la care va lua o decizie cu privire la cazul genocidului din Ucraina, care a fost aranjat de Federația Rusă. Ședința de judecată este programată pentru 16 martie.

Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Curții Internaționale de Justiție pe Twitter.

Se remarcă faptul că Curtea Internațională de Justiție de la Haga este gata să ia o decizie cu privire la cazul Ucrainei împotriva Federației Ruse în conformitate cu Convenția privind prevenirea genocidului.

Decizia este așteptată pe 16 martie la ora 17: 00 ora Kievului, în acest moment va avea loc o întâlnire deschisă la Palatul Păcii de la Haga.

După cum a raportat UNIAN, pe 24 februarie, Federația Rusă a invadat Ucraina independentă și a provocat un adevărat colaps în țară. Invadatorii confiscă nu numai unități militare, aeroporturi, ci și trag asupra civililor și clădirilor înalte ale orașului.

În acest sens, Ucraina a intentat un proces împotriva Federației Ruse la Curtea Internațională de Justiție a Națiunilor Unite.

Un membru al delegației ucrainene la audierile de la Curtea Internațională de Justiție a ONU în cazul “genocidului” poporului ucrainean de către Rusia, Elena Zerkal, a numit principalele cereri ale Ucrainei către Rusia. În primul rând, ea a cerut Federației Ruse să oprească imediat acțiunile militare pe care le-a dezlănțuit pe teritoriul Ucrainei pe 24 februarie. Ucraina cere, de asemenea, ca Federația Rusă să se abțină de la orice acțiuni care ar putea consolida sau extinde disputa sau ar face mai dificilă soluționarea acesteia.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *